Konya
°C
Yeni Meram
24.12.2016 11:51

Twitter ne zaman açılacak? - 24 Aralık Twitter erişim sorunu

Popüler sosyal medya mecrası Twitter'a 2 gündür erişim sorunu yaşanıyor. Twitter'ın açılmaması ve erişimin yavaşlaması ile ilgili sıkıntılardan şikayetçi kullanıcılar " Twitter kapandı mı?", " Twitter ne zaman açılacak" sorularını sormaya başladılar. Twitter erişim sorunu ve nasıl girileceği ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

A+
A-
24.12.2016 11:51
24.12.2016 18:37
0
5349
ABONE OL
Popüler sosyal medya mecrası Twitter'a 2 gündür erişim sorunu yaşanıyor. Twitter'ın açılmaması ve erişimin yavaşlaması ile ilgili sıkıntılardan şikayetçi kullanıcılar " Twitter kapandı mı?", " Twitter ne zaman açılacak" sorularını sormaya başladılar. 22 Aralık Perşembe 22:00 itibariyle Twitter, Youtube ve Facebook erişim sıkıntısı yaşanmaya başladı. Sıkıntıya bağlı sosyal medya sitelerinde erişimde yavaşlama ve ara ara kopmalar olmaya başladı. Cuma sabahı itibariyle Facebook normale döndü ancak Youtube ve Twtitter’daki sorun hala devam etmekte. Twitter'ın açılmaması ve açılsa bile işlem yapılamaması ile ilgili şikayetçi kullanıcılar diğer sosyal medya platformlarından konu ile ilgili sorunlarını en çok konuşulanlar arasına soktular. Twitter'daki bu erişim sıkıntısının bir engelleme kararı mı olup olmadığı ile ilgili henüz netlik kazanmış bir açıklama gelmedi. Twitter hala açılmıyor acaba BTK engeli mi var diye merak eden kullanıcılar BTK ‘nın erişim engeli sorgulama sayfasına yöneldi. BTK’nın resmi sitesinde de Twitter için herhangi bir erişim engeli bulunmuyor. Twitter engelli mi diye kontrol edebileceğiniz adres ( eekg.btk.gov.tr ) Twitter uygulamasına mobilden erişim çoğu kullanıcılar tarafından sağlanamıyor. Sorun ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 22 Aralık tarihinden bu yana açılmayan Twitter için kullanıcıların bir diğer merak ettiği soru ise “Twitter ne zaman açılır”, ” Twitter ne zaman açılacak” oldu. Konu ile ilgili yetkililer tarafından bir açıklama yapılmadığından dolayı söz konusu bu yavaşlığın ne zaman açılacağı ile ilgili net tarih verilemiyor.

Twitter nasıl engellenir?

Youtube, twitter gibi sitelerin engellenmesi genelde terör olayları sonrasında kirli bilgi paylaşımını engellemek amacıyla BTK tarafından yapılır, BTK youtube, twitter gibi sitelere giden bant genişliğini kısıtlar ve bu sitelere erişmek isteyen kullanıcıların sayısı sabit ama bant genişliği daraldığından dolayı bu sitelerin erişimi yavaşlar ve kopma derecesine gelir. Twitter erişimi ile ilgili bu sıkıntıdan dolayı alternatif giriş yöntemleri aranır.

Twitter'a nasıl girilir?

Twitter'a normal yollardan erişimin yavaşlığı ve açılmadığı için kullanıcılar giriş için alternatif yöntemleri aramaktadır. Twitter için en stabil giriş yöntemi VPN’dir. VPN denilen servis Sanal Özel Ağ’dır. Bu ağ ile bir sunucuya bağlanılır. Bu sunucu üzerinden Twitter açılır, bu sunucu genelde Türkiye dışında bir lokasyondur. Ücretli olarak sunulan VPN yöntemi ile Twitter girişi yapabilmek en basit ve güvenli yoldur. Ancak ücretli olarak girmek istemeyen kullanıcılar için Chrome tarayıcı üzerinden yüklenilen bir eklenti ile de Twitter sitesine erişmek mümkün. Zenmate adı verilen eklentiyi tarayıcınıza yükleyerek ve aktifleştirerek Twitter'a girebilir ve Twitter gibi diğer erişim engeli bulunan sitelere girebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise DNS değiştirmedir, DNS adresinizi değiştirerek Twitter sitesine erişebilirsiniz ancak, bu yöntem ile giriş yapabilseniz bile hızınız çok da normale dönmeyeceğini bildirmemiz gerekir.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.