Konya
°C
Yeni Meram
14.12.2015 10:13

Türkiye-AB ilişkilerinde yeni dönem

AB'nin ekonomik bir depreme doğru gittiğini belirten AB Bakanı Volkan Bozkır, "Maastricht Kriterlerine bir tek Almanya ve Türkiye uyuyor. Maastricht Kriterlerine uymayan ülkelerin varlığıyla bir ekonomik depreme gideceksiniz ve çıkış sadece Türkiye’nin üye olmasıyla mümkün" dedi.

A+
A-
14.12.2015 10:13
14.12.2015 10:37
0
3940
ABONE OL

Türkiye- Avrupa Birliği (AB) Hükümetlerarası Katılım Konferansı Brüksel'de yapılacak. Konferansta, Türkiye'nin AB ile müzakerelerinde 17. faslın açıldığı yeni bir dönemin başlaması öngörülüyor.

Konferansa AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır başkanlığında katılacak AB ile Müzakere Heyeti'nde, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer alacak.

Ekonomik ve Parasal Politika Faslı temel olarak; üye devletlerin merkez bankalarının bağımsızlığı, kamu sektörünün merkez bankaları tarafından finansmanının yasaklanması ve kamu kesiminin finansal kurumlara imtiyazlı erişiminin önlenmesi konularını kapsıyor.

Ekonomik ve Parasal Politika Faslının müzakerelere açılması, 29 Kasım'da Brüksel'de yapılan Türkiye - AB Zirvesi'nde katılım sürecinin canlandırılması için ortaya konulan siyasi iradenin ilk somut göstergesi olarak kabul ediliyor.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, AB Bakanı Bozkır ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Brüksel'e yapacakları bu ziyarette ayrıca, AB Dönem Başkanlığı'nı 1 Ocak 2016 tarihinde devralacak Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in ev sahipliğinde düzenlenecek çalışma yemeğine de katılacaklar.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Brüksel'deki ikili temasları çerçevesinde, İşler, Büyüme, Yatırım ve Rekabetçilikten sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ve Rekabetten sorumlu AB Komiseri Margrethe Vestager ile de ayrı ayrı görüşecek.

11. Türkiye - Avrupa Birliği (AB) Hükümetlerarası Katılım Konferansı'nda ve Brüksel'de yapılacak ikili görüşmelerde Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerindeki son durum, Türkiye- AB ilişkileri 29 Kasım'da Brüksel'de yapılan Türkiye-AB Zirvesi’nin sonuçları göz önünde bulundurularak tüm boyutlarıyla ele alınacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.