Uluslararası petrol piyasalarında Brent petrolün varil fiyatının 60 dolar seviyesine gerilediğini, doların ise son bir haftada 20 ile 22 kuruş arasında düşüş gösterdiğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Jet hızıyla zam yapanlar nedense indirime hiç yanaşmıyorlar. Bu yıl ilk akaryakıt zammından bugüne kadar dolar kuru 20 kuruş geriledi. Akaryakıtta indirim yapılarak piyasalar başta olmak üzere esnafımız da, vatandaşımız da rahatlatılmalı” dedi.
YAPILAN ZAMLAR MUTLAKA GERİ ALINMALI
Akaryakıt fiyatlarının meyve sebze fiyatından tutun da turizm sektörüne kadar her kesimi etkilediğini hatırlatan Palandöken, “Bu yılın ilk ayı henüz bitmemişken LPG bir kez, benzin ve motorin iki kez zamlandı. 9 ve 15 Ocak’ta benzine toplam 33 kuruş, motorine toplam 38 kuruş, 16 Ocak’ta ise LPG’ye 6 kuruş zam yapıldı. İlk zam yapıldığından bugüne Brent petrol varil fiyatı hemen hemen aynı seviyelerde, yani 60 ile 62 dolar arasında seyrediyor. Dolar kuru ise 5,48, 5,50 seviyelerinden 5,28 -5,30 seviyelerine kadar geriledi. Yani 20 kuruşluk bir düşüş yaşandı. 20 kuruş dolara zam gelince iki kez yapılan zamlar şimdi mutlaka geri alınmalı” dedi.
AKARYAKITIN ETKİLEMEDİĞİ HİÇBİR KESİM YOK
Palandöken, “Dolar bu şekilde düşüş sağlamışken akaryakıta indirim yapılması artık kaçınılmaz. Taksici, dolmuşçu, otobüsçü, nakliyeci, taşımacı gibi tüm şoför esnafımız ve kendi aracıyla iş yapan esnafımız ile vatandaşımız bu akaryakıt indiriminin gelmesiyle rahatlayacaktır. Sadece esnafımız değil tüm piyasalar indirim ile rahatlayacak ve enflasyonun düşmesine katkı sağlayacaktır. Çünkü akaryakıtın etkilemediği hiçbir kesim yok. Zam geldiğinde A’dan Z’ye her şeyin maliyeti artıyor. Bu maliyetlerin düşmesi için indirim şart oldu” diye konuştu.
Kestane kırmızı eti solladı: Kilosu 60 liradan satılıyor
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
99733 kez okundu
2
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
18726 kez okundu
3
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17259 kez okundu
4
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
13838 kez okundu
5
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
12526 kez okundu
6
FAO ve Türkiye’den tarım politikalarını güçlendirecek yeni proje
12056 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.