Konya
°C
Yeni Meram
04.01.2017 13:46

'Termiye' kalp krizi riskini azaltıyor

Akdeniz bölgesi ve Ortadoğu’da acı bakla olarak bilinen termiye, eski çağlardan günümüze lezzeti ile mutfakta tüketilen baklagiller arasında yer alıyor.

A+
A-
04.01.2017 13:46
04.01.2017 13:49
0
7153
ABONE OL
Beyaz çiçekli bitkiler olan fabaceae ailesine ait olan termiye, vitamin, protein ve mineral açısından oldukça yüksektir. Latince adı lupinus olan termiye A, B ve C, omega 3 ve omega 6 açısından oldukça zengindir. Daha çok bakla ve fasulyeye benzemektedir. Bu bitkinin baklaları yüksek enerji içeriğine sahiptir. Vücuda birçok açıdan fayda sağlayan termiyenin içerisinde çinko, kalsiyum, demir, potasyum ve manganez mineralleri vardır. En çok bilinen faydası sindirim sistemine olan desteğidir. Yüksek protein sayesinde özellikle et yemeyenler için benzersiz bir gıdadır. İşte termiyenin saymakla bitmeyen diğer faydaları: - Yumurta ve et yerine alternatif oluşturarak vücudun pek çok açıdan fonksiyonlarını desteklemektedir. - Vücuda yüksek enerji verir. - Hipertansiyonu, tip 2 diyabeti, kolon kanserini önler. - Pişmiş termiyenin 100 gramında yaklaşık olarak 36,9 gram besin değeri bulunmaktadır. - Termiye öğütülmüş tahıllara oranla dört kat daha fazla protein içermektedir. - Dokuların iyileşmesinde önemlidir. - Yüksek magnezyum içeriği nedeniyle kemik sağlığının iyileştirilmesi için faydalıdır. - Vücutta depolanan termiyedeki besinler, vücuttan atıkların atılması için çalışmaktadır. Termiyenin diyet lifleri oldukça yüksektir. - Termiyede bulunan magnezyum içeriği, kalsiyumun kemikler tarafından emilmesini sağlar. - Termiyede bulunan yüksek lif oranı, kötü kolesterol seviyelerini düşürmek için damarları temizler. - Kalp krizi ve felç riskini azaltmada etkilidir. - Kan damarlarını kan akışı için genişletir. Kalp atışını kontrol altında tutar. - Bağırsak sendromu ve kabızlık gibi bağırsak komplikasyonlarına yardımcı olur. - Kemik yoğunluğunu sağlıklı bir seviyede tutar. - Enzim serbest radikallerin sağlıklı hücrelere verebileceği hasarın oluşma riskini önler. - Kanser, diyabet, kalp damar hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıkların oluşma riskini azaltmaya yardımcı olur. - Kandaki kötü kolesterol yağlarının oluşumunu engeller. - Kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.