Konya
°C
Yeni Meram
27.02.2017 10:04

Tek başına yaşam mücadelesi veriyor

Konya’da 87 yaşındaki yaşlı kadın iki odalı evinde hayat mücadelesi veriyor. Yurt dışında bitkisel hayata giren oğlunu 10 yıldır göremeyen yaşlı kadın ayakta durmaya çalışırken, hırsızların da hedefi olmuş.

A+
A-
27.02.2017 10:04
27.02.2017 10:08
0
3067
ABONE OL
Konya’da 87 yaşındaki yaşlı kadın iki odalı evinde hayat mücadelesi veriyor. Yurt dışında bitkisel hayata giren oğlunu 10 yıldır göremeyen yaşlı kadın ayakta durmaya çalışırken, hırsızların da hedefi olmuş. Hayatın en acımasız yükünü omuzlarında taşıyan ve bütün zorluklara rağmen ayakta kalabilmenin mücadelesini veren 87 yaşındaki yaşlı kadın iki odalı evinde tek başına yaşam mücadelesi veriyor. Yıllar önce evlenen ve evlendikten sonra eşinden ayrılan iki çocuk annesi Arzu Batır’ın hayat öyküsü, onu yalnız yaşamın ortasına bıraktı. Yılların yükünü halen omuzlarından atamayan yaşlı kadın, birde evlat acısı çekiyor. Yıllar önce Almanya’ya giden ve orada çalışmaya başlayan yaşlı kadının oğlu, geçirdiği kalp krizi sonucu bitkisel hayata girdi. Hem maddi imkânsızlıklar nedeniyle hem de hasta olmasından dolayı evladını göremeyen yaşlı kadın, bir de evlat özlemiyle yanıyor. Oğlunun bitkisel hayata girmesinden sonra bir daha toparlamayan yaşlı kadın, o günden sonra hastalıklarla da tanışmaya başladı.

10 YILDIR EVLAT ÖZLEMİYLE YANIYOR

Arzu Batır, yaşadığı zorlularla beraber hayat öyküsünü de anlatarak, “Tam 10 yıl önce evladımı görmüştüm ve sesini duymuştum. Oğlum, geçirdiği kalp krizi sonucu bitkisel hayata girince onun bir daha ne yüzünü gördüm ne de sesini duydum. Onu görmek istediğim zamanlarda fotoğraflarıyla hasret gideriyorum. Almanya’ya yanına gitmeyi çok istedim ama maddi imkânsızlıklar el vermedi. Üzerine bir de yaşlılığım ve hastalığım da eklenince oğlumu görmek hayal gibi bir şey oldu” dedi. Eşinden yıllar önce ayrılan ve eşinden ayrıldıktan sonra onu kaybeden iki çocuk annesi 87 yaşındaki Arzu Batır, yıllar önce kendine ait örgü dükkânında çalışarak geçimini sağladığını söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eşimden ayrıldıktan sonra çalışarak geçimimi sağlamaya başladım. O zamanlarda ablamın yanında kalıyordum. Ablam vefat edence başka akrabalarımın yanına gittim ama onlarda da bir yere kadar idare edebildim. Artık yaşlandım ve zaman geçtikçe çalışamaz hale geldim. Şimdi ayağa bile kalkamıyorum ve kendi başıma idare etmeye çalışıyorum. Arada yardım etmek isteyen eş, dost oluyor. Allah onlardan razı olsun. Onlarda olmazsa ne yapardım bilmiyorum.”

BAZEN EKMEK ALACAK PARASI OLMUYOR

Yaşlı kadın Arzu Batır, “Bazen yiyecek yemeğim oluyor, bazen de olmuyor. Hatta ‘acaba bu akşam ne yiyeceğim’ dediğim zamanlarda oluyor. Bazen ekmek alacak param bile kalmıyor cebimde. Yine de çok şükür bir tabak yemek getiren oluyor arada. Sabah uyandığım zaman gözlerim hep kapıda oluyor. Birileri ziyaretime geldiği zaman çok seviniyorum. Hatırlanmak, unutulmamak çok güzel. İyi niyetli olan insanlardan Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

VİCDANSIZLAR YAŞLI KADININ GÖZLÜK PARASINI DA ÇALDI

Yaşlılığından faydalanan kötü niyetli insanlarla da karşılaştığını söyleyen Arzu Batır, “Bir gün genç biri geldi penceremin önüne ve pencereyi çaldı. Bende pencereyi açtım ve bana bir komşumu sordu. Bende onların burada olmadığını, şehir dışına çıktıklarını söyledim. Daha sonra bana sorduğu komşumun, kendisine borcu olduğunu söyledi. Ben de hemen komşumu aradım ve durumu anlattım. Komşum, kimseye borçlarının olmadığını söyledi ve telefonu penceremin önünde bekleyen kişiye vermemi istedi. Bende telefonu o gence verdim. O gençte benden biraz uzaklaştıktan sonra telefonla konuşmaya başladı. Telefonu kapattıktan sonra yanıma geldi ve bana ‘Teyze, komşunuzun olan borcunu sen bana vereceksin. Onlar gelince sana paranı verecekmiş’ dedi. Bende inandım ve gözlük almak için ayırdığım paramı cebimden çıkardım ve o gence verdim. Parayı aldıktan sonra gitti. O gittikten sonra dolandırıldığımın farkına vardım. Meğerse bana sorduğu komşumun adını kapı zilinden öğrenmiş ve o kadar uzun süre konuşmamış komşumla. Beni kandırmak için konuşuyormuş gibi yapmış sadece. Tabii ben bunları sonradan öğrendim. Yakını ve uzağı görmüyorum. O parayla da gözlük alacaktım ama nasip olmadı” şeklinde konuştu. Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.