Konya
°C
Yeni Meram
03.07.2015 09:10

Tahinli pidenin ünü Amerika’ya ulaştı

Karaman'da özellikle Ramazan ayında imalatı yapılan tahinli pide, ününü ülke sınırlarına kadar taşıdı.

A+
A-
03.07.2015 09:10
0
5073
ABONE OL
Yaklaşık 40 yıldır Karamanlıların sofrasını zenginleştiren Niğmet Pide Fırını, yerel müşteri ağını uluslar arası kıtalara kadar uzatmayı başardı. Yurtdışında Hollanda, Almanya, Avusturya gibi ülkelere sürekli pide gönderdiklerini söyleyen firma yetkilileri en son olarak Amerika'ya da gönderdiklerini ifade etti. Soğutularak korunan ve yağlanma özelliği ile lezzetinden ödün vermediği öğrenilen tahinli pidelerin yurt dışındaki yabancı insanların gurbetçiler vasıtası ile pidelerden tattıklarını söyleyen Nimet Pide Fırının İşletmecisi Murat Eryiğit, “35 senedir ben bu işi yapıyorum. Baba mesleğim. 84’den beri buradayım. Tahinli pide sahurda yendiği zaman tok tutar” dedi. 3 ÇEŞİT TAHİNLİ VAR Normal, cevizli ve terayağlı olmak üzere üç çeşitte tahinli pide çıkardıklarını kaydeden Eryiğitoğlu,“Ramazan ayında bizim fırında sadece tahinli pide üretmek adet haline geldi. Çünkü kaliteli malzemeleri, tecrübeli ustalarımızın eline sunduğumuzda pidemiz de kaliteli oluyor. Bu şekilde de Ramazan ayı boyunca ilgi görüyor” şeklinde konuştu. YAPILIŞINI ANLATTI Tahinli Pidenin yapılışını anlatan Eryiğit “İlk evvel latin hamuru tartarız. İçine tahinlimizi dökeriz. Güzelce, incecik açarız. Rulo şeklinde sararız.  Sardıktan sonra bir saat on beş dakika dinlenir. Ondan sonra tahinliyi basarız. Güzel bir tahinli olur” ifadelerini kullandı. Adem DEMİREL / KARAMAN
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.