Derin Uzay İklim Gözlem Uydusu’nu (DSCOVR) taşıyan Falcon roketi, Florida’daki Cape Canaveral Üssü’nden fırlatıldı.
SpaceX, DSCOVR’yi yörüngeye yerleştirebilmek için daha önce iki denemede bulunmuş ancak başarısız olmuştu.
DSCOVR, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ABD Okyanus ve Atmosfer Araştırmaları Ajansı ve Hava Kuvvetleri’ne güneş ve güneşteki jeomanyetik fırtınalar ve tehlikeli patlamalarla ilgili bilgi sağlayacak.
Colorado’daki Uzay Hava Tahmini Merkezi Direktörü Tom Berger, “DSCOVR, güneşe yaklaşık 1,5 milyon kilometre uzaklıkta yörüngede yer alacak ve bizim uzaydaki tsunami uyarı merkezimiz olacak. DSCOVR, güneşteki manyetik patlamalar konusunda bilgi sağlayacak” dedi.
SpaceX uzaya gözlem uydusu gönderdi
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
135964 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
132762 kez okundu
3
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
118614 kez okundu
4
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
116052 kez okundu
5
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
114481 kez okundu
6
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
112279 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.