Konya
°C
Yeni Meram
04.11.2016 13:09

Sosyal paylaşım siteleri neden açılmıyor? Facebook ne zaman açılacak?

Facebook, Whatsapp, Twitter, Youtube gibi sosyal medya sitelerine gece saat 02:00'dan beri girilmiyor. Facebook kullanıcıları siteye giriş yapmak istediğinde karşılarına hata sayfası çıkıyor. Peki ama ne zaman düzelecek.

A+
A-
04.11.2016 13:09
0
5541
ABONE OL
Dün akşam saatlerinden bu yana popüler bazı uygulamalara erişim konusunda yavaşlık yaşanıyor. Uygulamalar arasında Whatsapp, Facebook, Twitter ve YouTube yer alıyor. Uygulamalara erişimin yavaşlamasıyla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde yaşanan bu sorun internetle alakalı. İnternet Neden Yavaş? HDP’li vekillerin tutuklanmasının ardından Türkiye genelinde protesto hazırlıkları başlatıldı. Pek çok ilde Emniyet Müdürlükleri takviyelerle güvenliği sağlıyor. Yaşanacak herhangi bir terör saldırısına karşılık önlemler alınmaya başlandı. Türkiye’de her olayda olduğu gibi ilk olarak internet yavaşlatılarak işe başlandı. Gözler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den gelecek açıklamaya çevrildi.

Herkesin merak ettiği soru ise 'Hesaplar ne zaman açılacak?' oldu. Bazı kullanıcılar facebook kapandı mı, twitter kapandı mı, youtube kapandı mı, whatsapp kapandı mı? diye araştırmaya başladı. ERİŞİM YASAĞI YOK Uygulamalar için herhangi bir mahkemeden çıkan erişim yasağı söz konusu değil. VPN'le de erişimin zor sağlandığı özellikle WhatsApp'ta yer yer hiç mesaj gitmiyor, yer yer yavaş erişim sağlanıyor. GSM OPERATÖRLERİNDE ERİŞİM SORUNU YOK GSM operatörlerinden erişim yasağı veya internet yavaşlamasıyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Sosyal medya sitelerinde oluşan yavaşlığın sebebi hatların yoğunluğu veya teknik bir arıza olarak tahmin ediliyor. Facebook neden açılmıyor? Facebook ne zaman açılacak? Facebook kullanıcıları siteye giriş yapmak istediğinde karşılarına hata sayfası çıkıyor. Peki ama ne zaman düzelecek. Bu sorunun cevabı henüz netlik kazanmadı. YouTube açılıyor ama videolar açılmıyor Devlet gece yarısı düğmeye basarak bazı vatan hainlerini gözaltına aldı. Bundan dolayı sosyal medyada kaos oluşturmamak için önlem amaçlı geçici olarak Facebook ,Twitter, YouTube ve WhatsApp' a erişim engellendi. Instagram gibi bazı sitelerde çok yavaş açılmakta. Sosyal medya erişim engelinin dışında cep telefonu operatörlerinde internet bağlantı erişim engeli de yapıldı. İnternet bağlantısı daha çok Türk Telekom / Avea kullanıcılarında görülmekte. Bazı bölgelerde de Turkcell ve Vodafone internet bağlantı sorunu yaşanmakta. YouTube açılıyor. Ama izlemek istediğiniz video açılmıyor. Erişim yasağı gece 1:30 gibi başladı. İnternette yapılan engelleme için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bugün biraz sabırlı olalım. Devletimiz üstüne düşeni yapacaktır. Andronova
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.