Konya
°C
Yeni Meram
01.02.2015 23:52

Siyasal Kulisler Isınıyor

A+
A-
01.02.2015 23:52
0
8316
ABONE OL

Haftanın Sözü;

■ Zengini hayırsız evlat,

   Memuru süslü avrat,

   Politikacıyı da kuru inat

   batırır. (Osman Bölükbaşı)

***

   Be zaman siyasetten söz açılsa Ünlü düşünür Aristoteles’in Milattan önce 4. yüzyılda dile getirdiği değerlendirmeyi anımsarım:

    “Sevdiklerinizle siyaset yapmayınız. Zira; siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam ederken; Siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız. “

   Söz konusu öngörünün aradan yıllar geçse de günümüzde de geçerliliğini koruduğuna vurgu yapıyor, ayrıca kıssadan hisse niteliği taşıdığını da belirtmek istiyorum.

    Seçimleri 25 gün kaldı; siyasal kulisler giderek ısınıyor. Kuşkusuz gelişmeleri bir kenara atma lüksümüz yok. Aldığımız duyumları yansıtacağız. Bu arada olayın içine istifalar, kimler aday ve kimler aday gösterilecek örneği fikir jimnastikleri de giriyor. HDP’lilerin bağımsız değil parti olarak seçimlere girme kararları, ülkemizin siyaset haritasını değiştirecek önemdedir. Yüzde on barajı aşılayacak mı, yoksa... Gerçekten sonucu bir dizi değişikliklere gebe çok değişken ve önemli bir seçime  gidiyoruz. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Grup toplantısında yansıyan kimi aday aday adlarının doğru olmadığını söylese de,   her şey beş-on dakika içinde değişebileceği gerçeğini göz ardı edemeyiz. Üstelik bizde deniz yanar mı, yanar! Kulis haberlerine siyaset penceresinden bu gün CHP’ne cephesine bakacağız.

   Orda kimler var? CHP’nin Milletvekili adaylığı için kapısını ilk çalacağı isimlerin başında Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ile Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan geliyor. Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ve bilim insanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya da CHP’nin adaylık önerisinde bulunacağı belirtiliyor.

   CHP’de konuşulan başka sürpriz aday da eski başbakanlardan Adnan Menderes’in torunu Adnan Menderes. CHP yönetiminin, “Siyasete ilgim yok” mesajı veren torun Menderes’i ikna etmek için yoğun çaba içine gireceği ifade ediliyor. ÖDP başta olmak üzere yüzde 10 barajına takılan bazı sol, sosyalist partilerin liderlerine de CHP listesinden adaylık teklifi götürüleceği belirtiliyor. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile bu hareketin önde gelen isimlerinden Melih Pakdemir, CHP’nin Meclis’e taşımak istediği isimlerin başında geldiği söyleniyor.

CHP, sağ kesime Mansur Yavaş üzerinden uzanmaya çalışacak ve Ankara’dan adaylık önerisi yapılacak. Yavaş ile birlikte hareket eden eski AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu ve eski başbakan yardımcısı, AK Parti’nin kurucusu Abdüllatif Şener’e de adaylık önerisi yapılması bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki vekil sayısını bölgede yıllardır politika yapan isimlerle artırmayı planlayan CHP, Ağrı’da eski bakan Cemil Erhan’a; Eski bakan Salim Ensarioğlu’na da Diyarbakır’dan adaylık için  öneri götürüleceği sızan haberler arasında. Gündem de kabul etmesi durumunda eski bakanlardan Kemal Derviş de var.

   Kılıçdaroğlu, tazminat ödeme şampiyonu;

   Genel Başkan Kılıçdaroğlu tazminat ödeme

şampiyonu ilan edilmelidir. Son olarak grup toplantısında yaptığı konuşmadan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e 6 bin lira tazminat ödemeye mahkûm oldu.

   Ödediği tazminatların listesi şöyle;    

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 bin (2010), 10 bin (2011), 13 bin (2011), 7 bin (2011), 3 bin (2012), 20 bin (2012), 80 bin (2012), 20 bin, 7 bin 500 ve 11 bin TL (2013) tazminat kazandı.Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2 bin lira manevi tazminat kazandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 ayrı davadan toplam 11 bin 500 lira tazminat kazandı.

   Kılıçdaroğlu'nun davalık olduğu isimlerden biri  Hülya Avşar. Ak Saraya ilişkin sözlerine “Yalakadan sanatçı olmaz” diye tepki gösteren CHP lideri hakkında   100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. 

   Siyasi partiler arasındaki fark, Pepsi Cola ile Coca Cola arasındaki fark gibidir. (T.Friedman)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.