Torku Jelifest

Simit kanser mi yapıyor?

  • Giriş Tarihi: 9.03.2016 20:16
  • Güncelleme Tarihi: 20:16
Simit kanser mi yapıyor?

Bilim adamları, glisemik indeksi (Gi) yüksek olan gıdalar konusunda vatandaşları uyardı.

Bilim adamları, glisemik indeksi (Gi) yüksek olan gıdaların, akciğer kanseriyle bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Söz konusu gıdaların arasında beyaz ekmek, simit, mısır gevreği ve pirinç patlağı gibi yiyecekler bulunuyor.
Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’nden uzmanların yürüttüğü araştırmada, akciğer kanseri teşhisi konulan kişilerin sağlık verileri incelendi.

Sonuçlara göre, Gi’si yüksek besinlerle beslenen kişilerde, bu tip gıdalarla beslenme oranı düşük olan kişilere göre akciğer kanseri riski yüzde 49 daha fazla çıktı.

Araştırmayı yürüten uzmanlar, bu yiyecekleri tüketmemenin akciğer kanseri riskini azaltmada oldukça etkili olduğu görüşünde.


ETİKETLER

> Yeni Meram >Sağlık > Simit kanser mi yapıyor?
HABER YORUMLARI