Bilim adamları, glisemik indeksi (Gi) yüksek olan gıdaların, akciğer kanseriyle bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Söz konusu gıdaların arasında beyaz ekmek, simit, mısır gevreği ve pirinç patlağı gibi yiyecekler bulunuyor.
Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’nden uzmanların yürüttüğü araştırmada, akciğer kanseri teşhisi konulan kişilerin sağlık verileri incelendi.
Sonuçlara göre, Gi’si yüksek besinlerle beslenen kişilerde, bu tip gıdalarla beslenme oranı düşük olan kişilere göre akciğer kanseri riski yüzde 49 daha fazla çıktı.
Araştırmayı yürüten uzmanlar, bu yiyecekleri tüketmemenin akciğer kanseri riskini azaltmada oldukça etkili olduğu görüşünde.
Kadınlar ömrü boyunca 3 kilo ruj yiyor!
1
Bir SMA ilacı daha SGK’nin geri ödeme listesine alındı
92676 kez okundu
2
3 yaşındaki çocuğun bağırsağından 7 tane mıknatıs çıktı
67888 kez okundu
3
Nadir görülen sindirim sistemi hastalığı tedavi edildi: “Erik, kiraz ve zeytini çekirdeği ile tüketmeyin”
40592 kez okundu
4
Sağlık Bakanlığı, 12 ilde 105 hastaneyi denetleyecek
25571 kez okundu
5
Fucidin krem nedir, ne için kullanılır?
11819 kez okundu
6
2 yaşındaki çocuğa, yanağından alınan yama ile idrar kanalı oluşturuldu
4729 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.