Konya
°C
Yeni Meram
18.12.2015 21:51

Siirt'teki terör operasyonunda 2 tutuklama

Siirt'te yaşı küçük kız çocukları B.G ve R.D'yi bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya teslim etmek için Şırnak'a götürdükleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

A+
A-
18.12.2015 21:51
0
9968
ABONE OL

Siirt'te yaşı küçük kız çocukları B.G ve R.D'yi bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya teslim etmek için Şırnak'a götürdükleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, polis ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak çalışma başlattı.

Bu kapsamda, şüphe üzerine durdurulan bir araç içerisinde yaşı küçük kız çocukları B.G ve R.D'yi bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya teslim etmek için Şırnak'a götürdükleri gerekçesiyle gözaltına alınan M.A. ve H.K, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

PKK/KCK'nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak il merkezinde önceki gün yapılan çalışmalar kapsamında, içecek şişelerine hazırlanmış kullanıma hazır toplam 73 molotof kokteyli ele geçirildi.

Öte yandan, Şırnak istikametinden gelen bir araç içerisinde bulunan S.E. isimli kadının çantasında bir adet el bombası, T.S. ve H.Z'nin üzerinden çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi. Dökümanlarda yapılan inceleme neticesinde üniversite öğrencisi olduğu tespit edilen L.G'nin ikametinde yapılan aramalarda, güvenlik güçleri ile çatışmaların devam ettiği illere gönderilmek üzere çok sayıda ilk yardım malzemesi ve ameliyatlarda kullanılan tıbbi malzeme ele geçirildi.

İcra edilen denetimlerde, sahte kimlik taşıdığı ve terör nitelikli suçtan arandığı tespit edilen A.T ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.