Konya
°C
Yeni Meram
20.01.2017 07:15

Sedef Hastalığı Nedir

Sedef nedeni tam olarak bilinmeyen bir deri hastalığıdır. Üstü gümüş rengi pullarla kaplı olması sebebi ile bu ismi almıştır. Sedef nedir? Sorusunun merak edildiği kadar çeşitleri de çok fazla merak edilmektedir. İşte tüm detaylarıyla sedef hastalığı....

A+
A-
20.01.2017 07:15
20.01.2017 10:01
0
3297
ABONE OL
Sedef nedeni tam olarak bilinmeyen bir deri hastalığıdır. Üstü gümüş rengi pullarla kaplı olması sebebi ile bu ismi almıştır. Beyaz, irice ve kuru kepek oluşu şeklinde olmaktadır. Son yıllarda bu hastalığın görülme oranı çok fazla artış göstermiştir. Deride oluşan bu hastalık kızarık zemin üzerinde beyaz kepeklenmeler şeklindedir. Her yaşta bu hastalığın görülebilme olasılığı bulunmaktadır. En çok görülen yaş aralığı ise 20 ile 30 yaş arası olmaktadır. Sedef nedir? Sorusunun merak edildiği kadar çeşitleri de çok fazla merak edilmektedir.

SEDEF ÇEŞİTLERİ

1-) Plak Tipi Sedef= Dirsek ve dizlerde çok fazla görülmektedir. 2-) Ters Sedef= Derinin katlanma bölgelerinde görülen bu sedef hastalığı egzama türleri ile karıştırılmaktadır. 3-) Damla Tipi Sedef= En çok çocuklarda görülen bir sedef çeşidi olmaktadır. Damla şeklindedir ve bütün vücutta bu damlalardan vardır. 4-) Eritrodermik Sedef= Kızarıklık ve deri döküntüsü şeklinde tüm vücutta yayılmış olarak seyretmektedir. Günümüzde çok fazla kişinin sorunu olan sedef hastalığı en çok saçlı, deri, diz, el ve ayaklarda görülmektedir. Sedef yaralarının oluştuğu bölgelerde çeşitli ağrılar oluşabilmektedir. Eğer sedef bütün deri yüzeyini kaplayacak boyutta ise bu durum ölümcül olmaktadır. Sedef yaraları nedeni ile cildi görevini yapamıyor olması sebebi ile ciddi sonuçlara neden olmaktadır.

SEDEF HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Kişiden kişiye farklılıklar gösterebilen bu sedef hastalığı herkeste aynı belirtiyi göstermemektedir. En çok rastlanan sedef hastalığı belirtileri deri üzerinde kızarıklık, bu kızarıkların üzerinde oluşan kepeklenmeler, kaşıntı, döküntü, ağrı ve yanma şeklindedir. Bu belirtiler ile karşılaşıldığında hemen doktora gidilmesi gerekmektedir. Erken teşhis her hastalık için çok önemlidir. Doktor kontrolü sayesinde sedef hastalığı tedavisi yapılabilmektedir.

SEDEF HASTALIĞI BULAŞICI MIDIR?

Sedef hastalığının kötü görünümü nedeni ile pek çok insan bu durumdan rahatsız olmaktadır ve bulaşıcı olmasından korkmaktadır. Sedef hastalığı kesin olarak bulaşıcı özelliğe sahip olan bir hastalık değildir. Toplum tarafından dışlanan sedef hastaları yanlı bilinen bulaşıcı olma durumu nedeni ile yalnız bırakılmaktadır.

SEDEF HASTALIĞI TEDAVİSİ

Kötü görünüm nedeni ile sedef hastaları bunalıma girmektedir. Öncelikle depresyon tedavisi almaları da gerekmektedir. Biran önce hastalığın tedavi edilmesi şarttır.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.