Konya
°C
Yeni Meram
06.02.2016 11:06

Sanayi esnafından sevgi ve şefkat örneği

Sanayi esnafından sevgi ve şefkat örneği - Ümit Sürmeli - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
06.02.2016 11:06
06.02.2016 11:12
0
4689
ABONE OL
Bu yazı Kadınhanı Belediye Başkanı’na ithaf olunur. İki hafta önce Konya Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Bir Kap Yemek Bir Kap Su’ kampanyasına destek için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü’nü arayarak Konya esnafına, bakanlıkça gönderilen su ve yemek kaplarını dağıtarak, belediyemize destek olmak istediğimizi ilettim. Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü de mühendis; Dilek Şahin ve Kenan Tosmur’u görevlendirdi.   Önce Zafer Sanayii daha sonra da Büsan Sanayii’ne gittik. Kısırlaştırıp küpe takarak özgür bıraktığımız hayvanların hepsinin son derece uysal, sessiz ve iyi beslenmiş olduklarını gözlemledik.   Girdiğimiz yemek ve su kaplarını verdiğimiz her dükkan sahibinden en ufak bir eleştiri almadık.   Hepsi de ‘Biz zaten besliyoruz, bu kaplar çok güzelmiş onlara da koyabiliriz’ diyerek bize destek çıktılar.   Köpekler kendilerini besleyen esnafın işyerini ev edinmişler ve önlerinde mutlu mutlu yatıyorlardı.   Büsan Sanayii yönetimine girerek yönetim kurulu başkanına bu güzel ve şefkatli yaklaşımları için teşekkür ettik.   Yıldız Sanayii, Mobilyacılar ve Ay –Kent sitelerine uğradık. Güvenliklerle de aralarının çok iyi olduğunu, gece nöbet tutarken ve site içinde gezerken kendilerinin yardımcı kuvveti olduklarını, birlikte dolaştıklarını ifade ettiler. Ay-Kent sanayi sitesinde çalışma bitmişti ve işçiler kadın- erkek dışarı çıkıyorlardı. Çimlere yatan köpeklerden hiç biri çalışanlara havlamadı ve çalışanlar da onları rahatsız etmedi.   Sevgi bağı kurulunca, dostluk ve karşılıklı güven oluşunca, köpeklerin asla bulundukları mahallede, sitelerde, sokaklarda insanlara zarar vermeyeceklerinin güzel bir örneğini yaşadık.   Mobilyacılar Sitesi ‘ne girince, gördüğümüz manzaradan şaşkına döndüm. STANDDİZAYN sahibi Sıtkı Bey; büyük bir minibüs dolusu kemik, tavuk kanadı,  et,  yemek ve ekmek artıklarıyla, 50’ye yakın belki de daha fazla köpeği besliyordu. Bunları her gün besliyorum, Bu bölgedekilerden ben sorumluyum derken öylesine bir ışık vardı ki gözlerinde bir kez daha inandım:
  • Yüce Tanrı çok özel insanlara bu Dünya’da bir takım görevler veriyor.
  • Hayvanlara bakma, yardım etme, yakarışlarını duyma, acılarını hissetme, açlıklarını susuzluklarını giderme her kişiye nasip olmuyor. Bunu hisseden kişiler Tanrının görev verdiği GÖNÜL KAPILARI AÇIK kişilerdir.
İşte Bir tarafta Kadınhanı Belediye Başkanı açlık ve susuzluktan yok olsunlar diye kırsal alana atıyor ama yüreğinde yaratanın sevgisi olan ve ‘Yaratılanı yaratandan ötürü seven’ Sıtkı Bey ve diğerleri de bu sesiz canlarla sevgiyi paylaşıyorlar. Biliyorlar ki dünya paylaştıkça güzelleşir.   Buradan tüm Konya Sanayi Esnafına, yüreği Tanrı sevgisi ile dolu esnafımıza teşekkür ediyor ve bu hayvanların duaları ile hepinize bol kazançlar, sağlıklı yaşamlar diliyorum. Sağ olun, var olun. 
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.