Konya
°C
Yeni Meram
24.12.2017 17:54

Salyangoz yetiştirip ihraç edecekler

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çocukluk arkadaşı 2 mühendis, ihraç etmek üzere salyangoz tesisi kurdu. Tesisin özelliği Türkiye'de ilk olması.

A+
A-
24.12.2017 17:54
0
6228
ABONE OL
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çocukluk arkadaşı 2 mühendis, ihraç etmek üzere salyangoz tesisi kurdu. Tesisin özelliği Türkiye'de ilk olması. İnşaat Mühendisi Yusuf Murat Genç ile İşletme Mühendisi Mustafa Sarıoğlu, el ele vererek mayıs ayında Çınar Mahallesi'nde Helix Axepersa Muller türü salyangoz üretim çiftliği kurdu.

Kurdukları çiftlikle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Sarıoğlu, 2,5 milyon liraya mal olan tesiste yüksek teknoloji kullandıklarını, hedeflerinin yılda 100 bin ton salyangoz üretimi olduğunu söyledi.

Salyangozun daha çok İspanya ve İtalya'da tüketildiğini aktaran Sarıoğlu, "Avrupa’da nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için doğadan toplanması yasak. Dolaysıyla sadece çiftliklerde üretiliyor. O da talebi karşılamıyor." dedi.

Sarıoğlu, Türkiye'den toplanan salyangozların işlenerek İspanya ve İtalya gibi ülkelere gönderildiğini kaydederek, "Biz en çok talep gören türü, ana vatanı Ege kıyılarında üretmeyi düşündük. Kuşadası iklim olarak üretime çok uygun, bu nedenle Türkiye’nin ilk entegre salyangoz çiftliğini burada kurduk." ifadelerini kullandı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.