Konya
°C
Yeni Meram
16.12.2015 20:51

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Muayene katılım payı kaldırılmayacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlıkta ilave alınan katkı payını kaldırma imkanı var ama gereği yok" dedi.

A+
A-
16.12.2015 20:51
0
9945
ABONE OL

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni'nde yaptığı konuşmanın andından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Müezzinoğlu, bir velinin, "Muayenede alınan katkı payını kaldırmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Sağlıkta ilave alınan katkı payını kaldırma imkanı var ama gereği yok" karşılığını verdi. Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Dünyada şu anda sağlıkta katılım payı alan ülkeler arasında Türkiye en az katkı payı alan ülkelerden biri. Sağlık harcamalarının yüzde 16-17'si civarında bir katılım payı alıyoruz. Bunu yüzde yüzde 26'lardan buraya getirdik. Tutmak istediğimiz seviye ise yüzde 15-20 aralığıdır. Çünkü sağlıkta en çok sıkıntı çektiğimiz alanlardan biri de ilaç israfıdır.

Biz bir kalem ilaca bir lira katılım payı alıyoruz. Bunu, lüzumsuz ilaç talebini azaltabilmek için yapıyoruz. Üniversiteye veya bize gelen muayene karşılında 4-6 lira arasında muayene ücreti alıyoruz. Dolayısıyla, sistemin otokontrolünde böyle bir yapıya ihtiyacımız var. Zaten kanser, diyaliz ve acil durumlarda asla katılım payı almıyoruz."

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.