Konya
°C
Yeni Meram
20.12.2015 12:01

Sadakataşı Derneğinden Suriye'ye 3 milyon liralık yardım

Suriye'deki yardım çalışmalarını olayların başladığı günden itibaren aralıksız sürdüren Sadakataşı Derneği, Suriye'ye 3 milyon liralık insani yardım gönderdi.

A+
A-
20.12.2015 12:01
0
4679
ABONE OL

Suriye'deki iç savaşın başladığı andan itibaren yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Sadakataşı Derneği, Suriye'ye 3 milyon liralık insani yardım ulaştırdı.

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle zor durumda olan Suriyelilere imkanlar çerçevesinde yardım yaptıklarını belirtti.

Suriye'nin içerisinde ve sığındıkları diğer ülkelerde bulunan Suriyelilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade eden Özdal, şöyle devam etti:

"Suriye'nin Halep ve İdlib bölgeleriyle Türkiye'de yaşamlarını sürdüren Suriyeli ailelere acil yardımlar yapıldı. Ayrıca Lübnan'da bulunan Suriyelilere de gemi yoluyla yardım götürdük. Bölgeye 3 konteyner ayni bağışta bulunduk. Suriye'ye yapılan yardım çalışmalarımız Ramazan ve Kurban bayramlarında artarak devam etti. Son dönemlerde Bayırbucak Türkmen bölgesinde çalışmalarımıza ağırlık verdik. Ben de bölgeye gittim. Durum orada çok kritik ve yardımların ara verilmeden sürmesi gerekiyor. Ziyaretimizde Türkmen kardeşlerimize yakacak, gıda, kıyafet ve battaniye yardımlarımızı dağıttık. Şimdiye kadar Suriye'ye 3 milyon liralık insani yardım ulaştırdık."

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.