Konya
°C
Yeni Meram
25.12.2015 09:44

Rusya’ya destek tam bir ihanettir!

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya’da yaptığı, “Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı” şeklindeki açıklamasını ‘ihanet’ olarak nitelendirdi.

A+
A-
25.12.2015 09:44
0
6682
ABONE OL

ATO Congresium’da KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri gerçekleştirildi. Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyareti sırasında Rus ağzıyla konuşmasını sert bir dille eleştirdi. Davutoğlu, “HDP Eş Genel Başkanı’nın Rusya’da, ‘Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı’ demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir. Böyle bir süreçte Rus uçakları masum Türkmenleri, masum Arapları, masum Kürtleri Azez’de, Halep’te, İdlip’te, Bayırbucak’ta bombalarken koşa koşa Rusya’ya gidip destek bildirmek açık bir şekilde bu millete ihanet etmektir. Bu açık bir aymazlıktır” dedi. 

TSK, TÜRKİYE’NİN ONURUNU KORUDU

Davutoğlu, “Genç kardeşlerimizi başkaldırıya çağırıp yeterli destek görmeyince yurtdışına bizi şikâyet etmeye çalışanlar var” diyerek Demirtaş’ın, 50 kişinin hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olaylarının fitilini ateşlediğini hatırlattı. Başbakan Davutoğlu, “Türkiye kiminle kriz yaşarsa onlar orada beliriyorlar. Sanki bu milletin hissiyatıyla hiçbir özdeşlik yaşamıyorlar. TSK Rus savaş uçakları karşısında hava sahamızı korumuşsa Türkiye’nin ve 78 milyonun onurunu korumuştur” diye konuştu.

KAZANLAR BİLSİNLER Kİ, KAZDIKLARI HENDEKLERE KENDİLERİ DÜŞECEK

“Camileri ve tarihi mirası teşkil eden yapıları yıkıp ortadan kaldırmak istiyorlar. Vatandaşlarımızın dükkanlarını yakıp yıkıyorlar. Bunların hepsi nafile çabalardır” ifadelerini kullanan Davutoğlu, “Bu hendekleri kazanlar bilsin ki, kazdıkları hendeklere kendileri düşecek. Birlik ve kardeşliğimizi bozacak girişimlere izin vermedik, izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

BU ÜLKENİN İTİBARINA SAYGI DUYUN

“Bizim ak dediğimize kara demenize alıştık da bari bu ülkenin itibarına saygı duyun” diyen Davutoğlu, “Bu ülkeye bir aidiyetiniz olsun. Bu boş bir çabadır. Türkiye’nin itibarı öyle hezeyanlarla zedelenmez. Bütün dünya büyük bir başarı ile çıktığımız 1 Kasım seçimlerini konuştu. Hiç merak etmeyin biz bu aykırı seslere kulak da asmayız pabuç da bırakmayız. Biz önümüze bakacağız. Her gün yeni bir icraatla karşınızda olacağız” ifadesini kullandı. Konuşmasında sözü CHP milletvekili Eren Erdem’in Rus televizyonuna çıkarak Türkiye’nin DAEŞ’e sarin gazı gönderdiği iftirasını atmasına getiren Başbakan Davutoğlu, “Maalesef CHP Genel Başkanı ve yönetimi açıkça bu ifadeleri kullanarak hainlik eden, iftira ederek Türkiye’nin itibarını zedeleyen bu sözler karşısında yeterli tepkiyi göstermediler. Aksine ‘Biz bu milletvekilini yedirtmeyiz’ dedi. Sayın Kılıçdaroğlu. Bizim kimsenin milletvekilinin yedirilmesi gibi bir derdimiz yok. Milletvekiliniz hayırlı uğurlu olsun size. Böyle milletvekili de size yakışır” dedi. 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.