Konya
°C
Yeni Meram
29.01.2016 08:37

Rusların ambargo koyamadığı tek Türk firması

Rusların Türk mallarına koyduğu ambargo Bursa'da faaliyet gösteren bir firmayı etkilemedi.

A+
A-
29.01.2016 08:37
29.01.2016 09:06
0
4272
ABONE OL
Rusya'nın, yaşanan kriz sonrası Türk mallarına ambargo uygulamasından etkilenmeyen Bursa'da bir firma, bu ülkenin bebekleri için vaftiz havlusu ve diğer ürünlerin ihracatını sürdürüyor. Firmanın sahibi Ercan Koruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır bebek tekstili sektöründe olduğunu, başladığı günden bu yana Rusya başta olmak üzere Türk cumhuriyetleri, Arap ülkeleri ve Balkanlara ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

"SİPARİŞLERİ KARŞILAYAMIYORUZ"

Ağırlıklı bebek bornoz takımı ve banyo havlusu ürettiklerini ifade eden Koruk, Rusya'dan gelen sipariş üzerine normal havluların üzerine müşterilerinin isteği üzerine melek motifleri yaptıklarını belirtti. Koruk, "Bebek vaftiz havlularına ilgi çok büyük. Zaman zaman siparişleri karşılamakta bile zorlanıyoruz" dedi.

RUS KRİZDEN HİÇ ETKİLENMEDİ

Koruk, Türkiye ile Rusya arasında yaşananlardan neredeyse hiç etkilenmediklerini, aksine yeni siparişler aldıklarını anlatarak, Rusya'da Türk tekstil ürünlerinin çok rağbet gördüğünü, bu ülke vatandaşlarının tekstil ürünü alırken özellikle "Türk Malı" etiketini özellikle aradığını kaydetti. ruslarin-ambargo-koyamadigi-tek-turk-firmasi-2

VAFTİZ HAVLUSU SATIYOR

Rusya'ya kesintisiz 4 yıldır başta bebek vaftiz havlusu olmak üzere pek çok ürün gönderdiklerini vurgulayan Koruk, "Rusya'nın ambargosu bizi pek fazla etkilemedi. Sipariş almaya, mal göndermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

VAFTİZ NEDİR?

Vaftiz sözcüğu Grekçe kökenlidir ve 'suya batırma. daldırma' anlamı taşır. Dinsel açıdan taşıdığı anlam ise, kişinin eski günahlı yaşama ölmesi, yeni ve pak bir yaşama doğmasıdır. Yani suya batırılan kişi eski günahlı yaşamına ölür, çıktığında da pak ve aklanmış olarak doğar. Bu tamamen simgesel bir uygulamadır.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.