Konya
°C
Yeni Meram
29.04.2016 13:49

PTT Acentelerinin maaş sıkıntısı Meclis gündeminde

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, PTT acentelerinin maaş sorununu Meclis gündemine taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle önerge veren Bozkurt, PTT A.Ş.'nin şubesi olmayan küçük yerleşim yerlerinde hizmet veren acente sahiplerinin maaşlarını neden düşürdüğünü sordu.

A+
A-
29.04.2016 13:49
2
11520
ABONE OL
Acente sahiplerinin 2016 yılında ücret zammı beklerken maaşlarında düşüş yaşandığını, Şubat 2016 itibariyle asgari ücretten düşük ücret almaya başladıkları yönünde şikayetleri de tarafına ilettiklerini ifade eden Bozkurt, Bağ-kur sigortası, acente kirası, fatura giderleri ve ulaşım bedelleri gibi masrafları ceplerinden karşılayan acente sahiplerinin 2015 yılında 1350 TL maaş alırken, 2016 yılında kendilerine 1000 TL verildiğini belirtti. Türkiye genelindeki tüm PTT acentelerinde yaşanan bu sorunla ilgili acente sahiplerinin PTT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere birçok yere müracaat ettiğini, BİMER'e yaptıkları başvurudan da netice alamadıklarını kaydeden CHP'li Bozkurt BAKAN Soylu'ya PTT acentesi işletenlerin yaşadığı ücret sıkıntısından haberi olup olmadığını, konunun araştırılmasının ve ücretlerdeki düşüşün nedeninin belirlenmesinin düşünülüp düşünülmediğini sordu. Önergesinde "Acente sahipleri, maaşlardaki düşüşün nedenini PTT A.Ş.'ye sorduklarında "Acentenin kar etmediği" yanıtını aldıklarını tarafıma iletmişlerdir. Söz konusu mağduriyeti yaşayan acente sahipleri, mevcut şartlarda ayakta durmalarının olanaksız olduğunu, PTT'nin amacının bu yolla tüm acenteleri kapatmak olduğunu ifade etmektedir." İfadelerine yer veren Bozkurt, acente sahiplerinin endişesi doğrultusunda şirket yetkilileri ile görüşülerek, acentelerin kapatılması yönünde bir düşünce olup olmadığının öğrenilmesinin planlanıp planlanmadığını sordu. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ayrıca, Bakan Soylu'ya, "Asgari ücretin altında ücret vermek konusunda birtakım girişimler olduğu, bunu kabul etmenizin mümkün olmadığı, bakanlığınızın tüm birimlerini harekete geçirdiğiniz ve dört koldan asgari ücretin altında bir ücret olmamasını temin etmekle sorumlu olduğunuz açıklamanıza istinaden ve asgari ücretin altında işçi çalıştırmanın ilgili yasalarla da yaptırıma tabi olduğu göz önünde bulundurulduğunda, PTT A.Ş.'nin mevcut ücret politikası ile ilgili olarak yetkili birimleri görevlendirmeyi düşünmekte misiniz?" sorusunu yöneltti. ​
HABER YORUMLARI
  1. Mustafa Kemal Öztürk
    2021-12-24 19:53:15
    Kaç yılldır acentelere zam yapılmıyor artık ocakta iyi bir zam olmasını umuyoruz
  2. Öztürk Olçay
    2022-03-15 22:11:24
    ptt bizi 6 yıldır bin lira ücrete mahkum ederek, başı boş bir halde, hiç ilgilenmeden kendi kaderimize terk etti.acenteleri artık bakkal dükkanı pozisyonuna soktular, yazık.