Konya
°C
Yeni Meram
19.12.2015 19:00

Platini FIFA'daki savunmasını açıkladı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğindeki yolsuzluk operasyonu kapsamında futboldan 90 gün men cezası verilen UEFA Başkanı Michel Platini, duruşma yapılmadan mahkum edildiğini savundu.

A+
A-
19.12.2015 19:00
0
3735
ABONE OL

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğindeki (FIFA) yolsuzluk operasyonu kapsamında futboldan 90 gün men cezası verilen UEFA Başkanı Michel Platini, duruşma yapılmadan mahkum edildiğini savundu.

FIFA Etik Kurulunda dün yapılan duruşmaya gitmeyen Platini, avukatları aracılığıyla yaptığı yazılı savunmayı, kamuoyu ile paylaştı.

Kurulun, yürüttüğü soruşturmayla, kendisi ile adeta alay ettiğini ifade eden Platini, karar verilmeden önce mahkum edildiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Sizin karşınıza gelip açıklama yapmak istemedim. Bunu bir tek nedeni var, o da önceden yargılanmam ve önceden mahkum olmam. FIFA'nın Disiplin Kuruluna artık güvenim kalmadı, onlar tarafsız olmadıklarını, ön yargılı olduklarını, mahremiyete, suçsuzluk karinesine ve savunma hakkına saygı duymadıklarını gösterdiler."

FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında futboldan 90 gün men cezası alan Blatter ve Platini hakkındaki nihai karar, yapılacak duruşmaların ardından 21 Aralık'ta açıklanacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.