Konya
°C
Yeni Meram
15.09.2015 13:07

PKK bombasıyla ölen Fırat'ın babası konuştu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde manava gittiği sırada PKK'nın bombalı saldırısında ölen 13 yaşındaki Fırat Sımpil'in ailesi konuştu.

A+
A-
15.09.2015 13:07
15.09.2015 13:24
0
2838
ABONE OL
Diyarbakır'ın Silvan ilçeisnde terör örgütü PKK, 30 Ağustos'ta baraj emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine görev dönüşü pusu kurdu. Yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada kobra aracı hasar görürken, bu sırada manava sebze almaya giden 13 yaşındaki Fırat Sımpil hayatını kaybetti.

MURAT KARAYILAN "KAZADIR" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olaydan sonra baba Sabri Sımpil'i arayarak başsağlığı dileklerinde bulundu. PKK liderlerinden Murat Karayılan, bir açıklamasında Fırat Simpil'in (13) bombalı tuzakla öldürülmesiyle ilgili aileden özür dileyip, "Bu tamamen kazadır" savunmasını yaptı. Acılarıyla baş başa kalan Sımpil ailesi kapılarını ilk kez Habertürk'e açtı. 17 yıllık geçici köy korucusu olan baba Sabri Sımpil, "İnsanın çocuğu ölse bile bazı şeyleri halen konuşamıyoruz" diye sözlerine başlıyor. pkk-bombasiyla-olen-firatin-babasi-konustu-2

"PİSİ PİSİNE ÖLÜMÜ ZORUMA GİDİYOR"

Fırat'ın ölümü özerine aile olarak travma geçirdiklerini ifade eden 6 çocuk babası Sabri Sımpil, "Patlama olduğu sırada görevdeydim. Olayı ilk duyduğumda köy korucusuyum diye hedefte olduğum aklıma geldi. Ancak daha sonra bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlatıldığını öğrendim. Patlama sonrası oğlumun cesedi paramparça olmuştu. Gördüklerim halen aklımdan gitmiyor. Pisi pisine ölümü zoruma gidiyor"dedi.

"PKK'NIN ÖZRÜNÜ KABUL ETMİYORUZ"

"Şehrin ortasına bomba koymak insanlık dışıdır" diyen Sımpil, "Bölgede YDG-H diye başıboş bir yapı var. Adamlar ellerindeki silahlarla istedikleri kişilerin evlerine girip çıkıyor, kimse korkudan bir şey diyemiyor. Yüzü maskeli kişilerin kimin adına çalıştıkları belli değil. Rastgele sokakları tarıyorlar. PKK bunları kontrol altına almadığı taktirde daha çok sivil ölür. Olaydan sonra PKK yöneticisi Murat Karayılan, ‘Sımpil ailesinden özür diliyoruz' demiş. Bizim için bu özür boştur. Şehrin içine bomba koyacaksın, çocuklar ölecek sonra kuru bir özür dileyeceksin. Biz bunu kabul etmiyoruz, özür acılarımızı hafifletmedi. Oğlumun ölümüne sebep olan YDG-H üyelerinin yanına bu kâr kalmamalıdır" şeklinde konuştu.

"KEDİ ÖLSE DAHA ÇOK GÜNDEME GELİRDİ"

"Oğlum çok zekiydi, okuyup mühendis olmak istiyordu. Ama onu yaşatmadılar" diyen baba Sımpil, oğlunun ölümünün çabuk unutulmasından da şikayetçi. Acılı baba, "Berkin Elvan öldürüldüğünde Türkiye ve dünya günlerce onu konuştu. Ancak benim oğlumun ölümü iki günde unutuldu. Bir kedi bombalı saldırıda ölmüş olsaydı daha çok gündeme gelirdi. Bu olay unutulduğunda yeni masum çocuklar ölür. Benim çocuğum öldü, başka anne babalar aynı acıyı yaşamasın. Çatışan taraflara sesleniyorum. Barış ve huzurdan başka bir şey istemiyoruz" diye çağrı yaptı.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.