Konya
°C
Yeni Meram
01.06.2017 07:15

PARA VERMEYİN

Konya Müftülüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, İnsanların dini duygularını kullanarak kazanç elde eden dilencilere para verilmemesi noktasında vatandaşları özellikle uyarıyor.

A+
A-
01.06.2017 07:15
01.06.2017 04:21
0
3193
ABONE OL
Konya Müftülüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, İnsanların dini duygularını kullanarak kazanç elde eden dilencilere para verilmemesi noktasında vatandaşları özellikle uyarıyor.  RAMAZAN ayının gelmesiyle birlikte Konya’da dilenci sayısı da arttı. Ramazan ayında Konya’nın manevi atmosferinden faydalanmak için özellikle Gaziantep, Adana, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş ve Malatya gibi illerden Konya’ya gelen dilencilerle beraber Konya’da dilenci sayısı yüzde 50 oranında bir artış gösterdi. İnsanların iyi niyetini suiistimal eden ve insanların duygularıyla oynayan dilencilere karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan ayında hummalı bir çalışma yürütürken, Konya İl Müftülüğü de vatandaşları uyarıyor.

ZABITA DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler insanların duygularıyla oynamaya devam ediyor. Duygularıyla oynanan vatandaşlar ise dilencilere para vererek onları dilenciliğe daha çok teşvik ediyor. Dilenciliğin meslek olmaması ve çocuklara para verilerek dilenciliğe teşvik edilmemesi için çalışma yürüten Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri; kavşaklarda, camilerde, Zafer alanında, Eski Garaj civarında ve otogar gibi alanlarda “Dilencilik meslek olmasın” ve “Lütfen çocuklara sahip çıkalım” başlıklı broşürler dağıtıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Ramazan ayında çalışmalarına ağırlık veren zabıtalar, özellikle yoğun olan saatlerde yani 17.00 ile 19.00 saatleri arasında belirlenen 20 ana kavşakta yerini alarak dilencilere göz açtırmıyor. Atlı zabıtalar da Türk Yıldızları Parkı, Karaaslan Hadimi Parkı ve Meram son durak gibi yerlerde dilencilerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

‘ZENGİN DİLENCİLER’ YAKALANMAYA DEVAM EDİYOR

Alınan bilgilere göre, belirlenen 20 ana kavşakta yaklaşık 32 sivil personel, sekiz araç ve dört motorize ekip ile yerini alan zabıtalar, Ramazan ayının ilk üç gününde halkın dini duygularını istismar eden ve yarıdan fazlasını Suriyelilerin oluşturduğu yaklaşık 20’si çocuk olmak üzere toplam 43 dilenci yakaladı. Dilenciliğin meslek haline gelmemesi için Konya’da hummalı bir çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri 2017 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ise toplam bin 155 dilenci hakkında işlem yaptı. Dilencilerin yapılan üst aramalarında ise toplam 8 bin 110 lira para ele geçirildi. Geçtiğimiz günlerde de Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde yapılan huzur operasyonuna katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yapılan operasyonda yaklaşık 30 civarında dilenci aldı.

KONYA MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN ‘PARA VERMEYİN’ UYARISI

Konya İl Müftülüğü, Ramazan ayında sayıları artan ve insanların dini duygularını kullanarak kazanç elde etmeye çalışan dilencilere para verilmemesi noktasında vatandaşları özellikle uyarıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Konya İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Küçük, “Bu dünya imtihan dünyası. Herkes eşit bir şekilde yaratılmamıştır. Bu yüzden toplumumuzda fakir insanların bulunması gayet doğaldır. Yardımların, utançlarından dolayı istemeyip de gerçekten ihtiyaç sahibi olan insanlara yapılması gerekiyor. İnsanların sokaklarda, trafik ışıklarında dini kullanarak, insanların duygularıyla oynayarak ve insanları bezdirerek sürekli para isteyenlere karşı daha bilinçli olması gerekiyor. El açarak dilenen ve dilenciliği meslek haline getirenlere para verilmemeli. İnsanlar, para verdikçe bunlar daha çok dilenciliğe alışıyor. Vatandaşların acıyarak verdiği her kuruş sadece dilencilerin sayını artırıyor. Vatandaşların, yardım edeceği kişileri araştırmasında fayda var çünkü vatandaş ihtiyacı olmayan veya zengin birine bilmeden yardım edebilir. Bu yüzden kişi yaptığı yardımın sevabını alamaz” dedi. Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.