Konya
°C
Yeni Meram
13.08.2017 09:44

Papatya çayının bilinmeyen faydaları

Saç rengini açmak için sıklıkla tercih edilen papatya, sağlık açısından da bir çok hastalığa iyi gelir. İşte Papatya çayının bilinmeyen faydaları

A+
A-
13.08.2017 09:44
0
4519
ABONE OL
Saç rengini açmak için sıklıkla tercih edilen papatya, sağlık açısından da bir çok hastalığa iyi gelir. İşte Papatya çayının bilinmeyen faydaları...   Uzman Diyetisyen Olcay Barış, ister kuru ister taze papatyadan hazırlanan çayın faydalarını anlattı. Karın kramplarına iyi gelir İçeriğindeki güçlü antispazmodik ve anti-inflamatuar özellikler mide kramplar için etkili bir ilaçtır. Uykuya yardım eder Papatya hafif bir sakinleştirici ve uyku indüksiyonu olarak kabul edilen bir bitkidir. Bu sebepten uykudan yarım saat önce tüketilmesi faydalıdır. Migreni rahatlatır Papatya çayı baş ağrısı tedavisinde de oldukça etkilidir. Bağışıklık artırır Doğuk algınlığı ve grip geçirme dönemlerinde günlük olarak bir ya da iki finca papatya çayı tüketilebilir. Yanık ve sıyrıkları iyileştirir Mısırlılar, Romalılar ve Yunanlılar papatya çiçeklerinden yapılmış merhemler yaraları iyileştirmek için kullanırlarmış. Papatya çayını demleyerek soğuyan suyunu yaraların üzerine uygulayabilirsiniz. Koyu renk halkaları azaltır Papatya çayı, göz çevresindeki koyu renk halkalardaki iltihaplanmayı azaltarak cildi sıkılaştırır. Papatya çay torbalarını gözlerinizin üzerine uygulayabilirsiniz. Cildinizi parlatır Pürüzlü lekeleri nemlendirmek ve yok etmek için papatya çayı kullanabilirsiniz. Papatya çayını demleyerek yüzünüz için buhar banyosu yapabilirsiniz. Akneleri önler Papatya, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan yararlı antioksidanlar yüklüdür. Bu nedenle bakterilerin önlenmesinde faydalıdır. Şişkinlik ve ağrıları azaltır Şişkinlik ve ağrı durumlarında ilaç kullanmak yerine papatya çayı tütketebilirsiniz. Çay, vücudun şişmesini azaltmak için çalışan doğal anti-inflamatuar özelliklerle yüklüdür. Kan şekerini ve diyabet hastalıklarındaki hasarı azaltır Yemekten sonra bir fincan veya iki papatya çayı içmek, şeker hastalarının kan şekerini düşürme, görme, sinir ve böbrek hasar riskini azaltır. Tiroid ve meme kanseri riskini azaltır Haftada 6-7 kez papatya çayı içen kişilerde tiroid kanseri gelişme olasalığı yüzde 70 daha düşük olduğu ve 30 yıldır çaydan düzenli tüketen kişilerin ise yüzde 80'den daha düşük riks altında olduğu gözlemlendi. Papatyada kereviz, meyveler ve maydanozda bulunan apigenin gibi flavonoidlerin anti-kanser potansiyeline katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Cilt tahrişini azaltır Papatya, güneş yanığı, egzama ve böcek ısırıkları can sıkıcı ve acı verici tahrişi azaltır. Kas spazmlarını giderir Papatya çayı, kas spazmlarını sakinleştiren glisin seviyesini yükseltir. Glisin bilinen bir sinir gevşeticidir.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.