Konya
°C
Yeni Meram
22.09.2015 03:54

“Olmazsa olmazlarım”

“Olmazsa olmazlarım” - Cihat Yazıcı - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
22.09.2015 03:54
0
4922
ABONE OL

“EN iyi arkadaşlar hayvanlardır; ne soru sorarlar, ne de kusur kabahat bulurlar.(George Eliot)

***

KAZANMALIYDIK…

Başlamadan özetleyelim:

Konyaspor’un son iki deplasman maçından 4 puan çıkarması, bana göre de başarıdır. Ama tam 7 maçtır galip gelemeyen Sivasspor karşısında kazanamayışı hiç kuşku yok, eleştirilir. Hele ki, ev sahibi ekip 10 kişi kaldıktan sonra…

İlk 10 dakika içinde yeşil-beyazlılar gerçekten iyi futbol oynadılar ama bundan sonrası Sivas’ın futboluna teslim oldular. Yine bol bol “yan pas-geri pas” yaptılar, kendi alanlarına saklandılar, ki, rakip hata yaparsa faydalanıp gol atabilelim. Fakat Sivasspor son 5 dakika hariç hata yapmadı. 90+2’nci dakikada Traore’nin şutu rakip futbolcuya çarpmasaydı, kalecinin yapacağı hiç bir şey yoktu.

Bir başka konu:

Teknik direktör Aykut Kocaman ayağının rotası bozuk Ali Çamdalı ile Uğur İnceman’da niçin bu kadar ısrar ediyor anlayamadık. Bunlara kilo vermesi gereken Sissoko’yu, Rangelov’u ve Mehmet Uslu’yu da ekleyebilirsiniz. Kaldı ki, Sivas önünde en güvendiğimiz futbolculardan, özellikle duran toplarda başarılı bulduğumuz Meha da beklenen etkiyi göstermekten uzaktı. Bana göre Konyaspor’un en iyilerinden Vedat’ın çıkarılıp 74’üncü dakikada Uğur İnceman ilacının (!) oyuna alınması bir büyük hataydı. Sokakta ve her alanda karşılaşıp konuştuğum 10 sporseverden 9’u aynı görüşteydi.

Ev sahibi ekip, Konyaspor’un defansının solunda sanki maden bulmuş gibiydi. Sürekli Mehmet Uslu’nun kanadından işlediler.

Temsilcimiz zaman zaman iyi alan daraltması yaptı ve gole izin vermedi. Ancak buna rağmen Sivasspor dört net gol pozisyonu yakaladı. İki de biz bulduk ama şut yüzdemiz çok zayıftı.

Teknik patron Kocaman’ın 90’ıncı dakikada futbolcularını “ileri çıkın” diye uyarması da sonuç vermedi.

Sivas karşısında aynı sıkıntıyı tekrar yaşadık:

Golcü bir futbolcumuz yoktu.

Zaten uzun yıllardır aynı acıyı çektik ve hala çaresi bulunamadı…

*

TRİBÜNLER çok zayıftı.

Yani maça ilgi çok çok azdı. Bin 930 maratona giden Passoligli de cezalı olunca karşılaşma 2 bin 800 kişi önünde oynandı. 70 kadar Konyasporlu taraftar takımını yine yalnız bırakmadı. Onlara tek tek teşekkür ediyoruz.

Bir de hakeme bakalım.

Dakika daha 1,5…

Vedat 18 çizgisi üzerinde (18’e girdikten hemen sonra) biçildi, orta hakem Serkan Tokat bırakın rakibe sarı kart çıkarmayı, penaltı noktasını bile göstermeyip, “devam” işareti verdi. Akşam televizyon kanallarını dikkatle izledik, “eften püften” bazı pozisyonlar defalarca aktarılırken bu pozisyonun saniyesi bile gösterilmedi.

“Süper kaleci” Serkan Kırıntılı’yı yine kutluyorum. Ve “en içten teşekkürlerimle” diyorum.

Uzun lafın kısası…

Benim “olmazsa olmaz”larım var:

1-Ali Çamdalı.

2-Uğur İnceman.

3-Rangelov!...

“Buyrun söz sizlerde” diyeyim ve bu haftaki Mersin maçına en az 20-25 bin sporseverimizi beklediğimi belirteyim. Çünkü, seyirci sayısında 3 büyüklerle yarışıyoruz. Konyalı olarak Türkiye’ye bir kez daha örnek olalım.

***

GÜZEL GÜNLER GELİYOR…

2. Lig temsilcimiz Anadolu Selçukspor’a gelince… Geçen haftaki yazımda ligin daha ikince haftasında olduğumuzu ve zamanla rayına oturacağını belirterek, “galip de gelebiliriz” demiştim. Nitekim 78’inci dakikada yenilen bir penaltı golü ile Orduspor beraberliği yakaladı.

Bekleyin, güzel günler geliyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.