Konya
°C
Yeni Meram
15.06.2017 08:47

O okul müdürü TBMM’ye taşındı

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Konevi Anadolu Lisesi müdürünün, okulun internet sitesinde yaptığı ‘öğrenciler kızlı-erkekli ayrı sınıflarda okuyacaklar’ duyurusunu TBMM gündemine taşıdı. Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç de, bu yanlış anlayışa izin verilmeyeceğini söyledi

A+
A-
15.06.2017 08:47
0
7574
ABONE OL
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Konevi Anadolu Lisesi müdürünün, okulun internet sitesinde yaptığı ‘öğrenciler kızlı-erkekli ayrı sınıflarda okuyacaklar’ duyurusunu TBMM gündemine taşıdı. Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç de, bu yanlış anlayışa izin verilmeyeceğini söyledi. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Konya’da Konevi Anadolu Lisesi Müdürünün uygulamasını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Bozkurt, okul müdürünün 2017-2018 eğitim-öğretim yılında kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda eğitim göreceğine dair bir bilgilendirme metni paylaşmasından öte, uygulamanın öğrenci ve velilerin haberi ve izni olmaksızın 1 yıldır devam ettiğine vurgu yaptı. Duyur metninin kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kaldırıldığını ancak gerek basın yayın organlarına yansıyan gerekse kendisine iletilen şikayetlerde, okul müdürünün geride bıraktığımız eğitim öğretim yılı içinde öğrencilerin itirazına rağmen ve velilere dahi danışmadan sınıfları ve hatta katları bile kız-erkek olarak ayırdığının dile getirildiğine dikkat çeken Bozkurt, bunun Öğretim Birliği Yasası’na aykırı olduğuna dikkat çekti. Önergesinde, “ 3 Mart 1924 tarihli ve 430 sayılı Tevhidi Tedrisat Kanunu, (Öğretim Birliği Yasası)  Anayasa’mızın ‘Anayasanın hiçbir hükmü, Türk toplumunu çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarma ve Türkiye Cumhuriyetinin lâiklik niteliğini koruma amacını güden, aşağıda gösterilen inkılâp kanunlarının, Anayasanın halkoyu ile kabul edildiği tarihte yürürlükte bulunan hükümlerinin, Anayasaya aykırı olduğu şeklinde anlaşılamaz ve yorumlanamaz’ şeklinde hükmeden 174. Maddesi ile koruma altındadır” ifadelerine yer veren Bozkurt, Bakan Yılmaz’a “ Bakanlığınıza bağlı bir okulda hem de bir anadolu lisesinde ifadeler ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılında gerçekleştiği anlaşılan, Anayasa ve yasalarımıza açıkça aykırı bu uygulamayı araştırmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu. Bozkurt ayrıca, “Konya Konevi Anadolu Lisesi Müdürü hakkında ne tür bir işlem yapılması planlanmaktadır?” sorusunu yöneltti.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Eğitim-İş Konya Şubesi yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Genç ise, Konya Konevi Anadolu Lisesi'nde okul müdürünün okulun internet sayfasından çocuklarımızın kızlı-erkekli okuyacaklar açıklamasına tepki göstererek, “Konya Konevi Anadolu Lisesi'nde okul müdürü, okulun internet sayfasından ‘Okulumuz 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecektir’ şeklinde bir duyuru yayınlamış kamuoyundan gelen tepkiler üzerine de duyuruyu sayfadan kaldırılmıştır. Bilindiği üzere Milli Eğitim Temel Kanununda okullarda “karma eğitimin” esası belirlenmiştir. Yani kız ve erkek öğrenciler aynı sınıflarda eşit şartlarda öğrenim göreceklerdir. Bunun haricinde bu uygulamayı kaldırmaya yönelik girişimin ise Kanuna aykırı olacağı açıktır” dedi. Özgür genç, bu yanlış anlayışa izin vermeyeceklerini ifade ederek, “Bu yanlış anlayış kimi zaman kadın-erkeğin aynı toplu taşıma vasıtalarını kullanmaması gerektiğini söyleyerek, kimi zaman ise çocuklarımızı kız-erkek olarak ayrıştırmaya çalışarak karşımıza çıkmaktadır.  Kadının-erkeğin her zaman yan yana olduğu, gerektiğinde omuz omuza mücadele verdiği ulusumuzun geleneksel toplum yaşayışından bir haber olan bu kimseler,  her zaman yanlış bir anlayış ve davranışta bulunabilmektedir. Okullarımızda bunu yapmalarına izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız kızlı-erkekli sınıflarda eğitim görecektir. Konuyla ilgili sendikamızca gerekli hukuki süreç başlatılacak olup, süreç sonuna kadar takip edilecektir” şeklinde konuştu. Öte yandan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul müdürüyle ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.  
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.