Konya
°C
Yeni Meram
21.05.2018 09:56

Öğrencilerin 'Şoför ablası'

Çocukların ‘Hatice abla’ diye hitap ettiği ve genellikle erkeklerin direksiyonda görüldüğü okul servisinde şoförlük yapan Hatice Güler her gün Konya sokaklarında direksiyon sallıyor. Öğrencilerine anne şefkatiyle yaklaşan kadın servis sürücüsü herkesin ilgisini çekiyor.

A+
A-
21.05.2018 09:56
0
11959
ABONE OL
Çocukların ‘Hatice abla’ diye hitap ettiği ve genellikle erkeklerin direksiyonda görüldüğü okul servisinde şoförlük yapan Hatice Güler her gün Konya sokaklarında direksiyon sallıyor. Öğrencilerine anne şefkatiyle yaklaşan kadın servis sürücüsü herkesin ilgisini çekiyor. Genellikle erkeklerin direksiyonda görüldüğü okul servisinde şoförlük yapan dört çocuk annesi 42 yaşındaki Hatice Güler, hem velilerden hem de meslektaşlarından destek görüyor. En büyük desteği ise eşinden alan Hatice Güler, öğrencilerin gözdesi haline geldi. Öğrencilerine anne şefkatiyle yaklaşan servis şoförü Hatice Güler, her gün Konya sokaklarında trafik kurallarına harfiyen uyarak direksiyon sallıyor. Konya’nın ilk ve tek kadın servis şoförü olan Hatice Güler, öğrencileri hem okulla hem de aileleriyle buluşturuyor.

EN BÜYÜK DESTEĞİ EŞİNDEN ALIYOR

Çocukların ‘Hatice abla’ diye hitap ettiği kadın sürücü Hatice Güler, daha önce okul servisinde hosteslik yaptığını söyledi. 2009 yılında ehliyet aldığını ve 4-5 yıldır da araba kullandığını ifade eden Güler, “Daha önceki zamanlarda eşimle birlikte çalışıyordum ve servis aracında hosteslik yapıyordum. Çocukları çok seviyordum ve onlarla ilgilenmek benim için ayrı bir güzellikti. Daha sonra eşim direksiyonun başına geçmemi istedi. Tabii önce biraz tedirginlik yaşadım. Bu işi yapan erkek şoförlerden ve velilerden tepki alır mıyım diye düşündüm. Bu süreçte en büyük desteği eşimden gördüm. Eşimin vermiş olduğu destek ve özgüvenle direksiyonun başına geçtim” dedi.

YOLDA DURDURUP TEBRİK EDİYORLAR

Direksiyonun başına geçtikten sonra güzel tepkiler aldığını söyleyen Hatice Güler, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Velilerden ve meslektaşlarımdan çok güzel tepkiler alıyorum. Bazen trafikte de güzel tepkilerle karşılaşıyorum. Yolda beni durdurup tebrik edenler bile var.”

ÖĞRENCİLERİN ‘HATİCE ABLASI’ OLDU

Velilerin ve öğrencilerin kendinden çok memnun olduğunu dile getiren Servis Şoförü Güler, “Ben öğrencilerin ‘Hatice ablalarıyım.’ Öğrencilerle aramda çok güzel bir iletişim var. Hepsini ayrı ayrı seviyor ve kendi çocuklarım gibi görüyorum. Çocukların sıkıntıları olduğu zaman çok rahat anlayabiliyorum. Onların Hatice ablaları olarak sağlıklı bir iletişim kurmaya çalışıyorum. Onlarda beni çok seviyor.

“BU MESLEĞİ KADINLARA ÖNERİYORUM”

Kadın olmanın bu mesleği yapmaya engel teşkil etmediğini söyleyen Hatice Güler, “ Araba kullanan her kadın bu mesleği yapabilir. Sadece çocukları sevmek ve trafikte sabırlı olmak gerekiyor. Bence erkeklerin yaptığı her işi kadınlarda yapabilir. Kadınların yapamayacağı bir şey yoktur. ‘Servis şoförlüğü kadın mesleğidir’ diyebilirim aslında. Diğer kadınlara da bu mesleği kesinlikle tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu. Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.