Torku Jelifest

Mutfağa yeni girenler için altın kurallar!

  • Giriş Tarihi: 14.02.2016 17:45
  • Güncelleme Tarihi: 4:34
Mutfağa yeni girenler için altın kurallar!

Zaman hepimiz için çok değerli ve yemek yemek de hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Yemek yapmayı bir görev ya da zulüm gibi değil de kendinize hazırladığınız güzel bir hediye olarak düşünürseniz o yemeğin tadı başka olur.

İşte daha önce mutfağa hiç girmemiş ve deneyimleri olmayanlar için püf noktaları;

1. İlk kez yemek yapıyorsanız en kolayından başlayın.
2. Kesinlikle sizin için önemli ve özel olan insanları davet etmeyin.
3. Eğer evde ağabey, kardeş, kuzen varsa ilk önce onlara denetin.
4. Eğer yaptığınız yemek tariftekinden çok farklı bir hal aldıysa hemen afilli bir isim uydurun.
5. Kimileri mutfakta doğuştan yeteneklidir. Eğer o grupta değilseniz umutsuzluğa kapılmayın. Pratik yaptıkça eliniz alışacaktır.
6. Bu işte biraz ilerlediyseniz ve misafiriniz varsa sadece mutfağa girenlerin anlayacağı kelimelerden kullanın ve muhakkak cümle içinde kullanın. (çorbayu bağlamak, benmari usulü, marine etmek, karamelize etmek gibi.)



> Yeni Meram >Güncel > Mutfağa yeni girenler için altın kurallar!
HABER YORUMLARI