Konya
°C
Yeni Meram
19.04.2016 20:23

Merkez Bankası'nda Murat Çetinkaya görevi devraldı

Merkez Bankası Başkanlığı görevi sona eren Erdem Başçı, görevi Murat Çetinkaya'ya devretti. Murat Çetinkaya, TCMB Başkanı olarak resmen göreve başladı.

A+
A-
19.04.2016 20:23
0
9168
ABONE OL
Merkez Bankası Başkanlığı görevi sona eren Erdem Başçı, görevi Murat Çetinkaya'ya devretti. Murat Çetinkaya, TCMB Başkanı olarak resmen göreve başladı. Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) Erdem Başçı dönemi resmen sona ererken, yeni Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya resmen göreve başladı. Göreve başlar başlamaz yarınki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında ilk sınavını verecek olan Çetinkaya'nın ilk önemli toplantısından ne gibi ifadeler ve ne gibi bir faiz kararı çıkacağı merak konusu. Öte yandan bundan sonra para politikalarının nasıl bir rota izleyeceği de bir diğer merak edilen konu.

Murat Çetinkaya kimdir?

1976 yılında doğan Murat Çetinkaya, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve çift anadal programı kapsamında aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlayan Çetinkaya, halen aynı Üniversitede uluslararası finans/ekonomi-politika alanında doktora tez çalışmasını sürdürmektedir.

KARİYERİ

Bankacılık hayatına Albaraka Türk Katılım Bankasında başlayan Çetinkaya, uluslararası bankacılık ve hazine alanlarında çeşitli görevlerde bulundu. 2003 yılından itibaren kariyerine Türkiye Halk Bankasında devam eden Çetinkaya, Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve sonrasında Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu dönemde aralarında Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin de bulunduğu Bankanın çeşitli iştiraklerinde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev aldı. Çetinkaya 2008 yılından, Başkan Yardımcılığına atandığı tarihe kadar, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 3 YILDIR BAŞKAN YARDIMCISIYDI Çetinkaya 2008 yılından, Başkan Yardımcılığına atandığı tarihe kadar, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.