Konya
°C
Yeni Meram
17.10.2017 15:59

Mercedes uyardı: Hava yastıkları kendiliğinden açılabilir!

Mercedes, yaptığı açıklamayla birlikte hatalı hava yastıkları sebebiyle 400 bin aracını geri çağırdığını duyurdu. Sürücüler için önemli uyarı: "Hava yastıkları kendiliğinden açılabilir..."

A+
A-
17.10.2017 15:59
17.10.2017 16:02
0
5824
ABONE OL
Mercedes, yaptığı açıklamayla birlikte hatalı hava yastıkları sebebiyle 400 bin aracını geri çağırdığını duyurdu. Sürücüler için önemli uyarı: "Hava yastıkları kendiliğinden açılabilir..." Büyük ölçekteki birçok farklı otomobil üreticisi için güvenlik sistemleri tasarlayan Takata, geçen sene hatalı havayastıkları sebebiyle gündeme oturmuştu. Toplamda 16 kişinin ölümüne sebep olan teknik arızanın 85 milyon aracı tehlike altına aldığı da belirtilmişti. Üretim aşamasındaki sorunlardan dolayı kaza sırasında patladığı anda şarapnel etkisi oluşturup hem sürücü hem de yolcuların hayatını tehlikeye attığı ifade edilmişti.

400 bin aracını geri çağırıyor

Son olarak Mercedes-Benz de "hava yastıklarındaki" teknik arıza sebebiyle toplamda 400 bin aracını geri çağırdı. Alman üretici Daimler'in yaptığı açıklamada sorunun bu kez Takata'dan kaynaklanmadığının da üstünde duruldu. Teknik arıza sebebiyle sürücü hava yastığı uyarı lambalarının hatalı bildirim verebileceği belirtildi. Üstelik daha da kötüsü bu uyarı sebebiyle sürücünün hava yastığınınkendiliğinden açılabileceği de ifade edildi.

Teknik onarım için bir saat yeterli

Alman şirket, yaptığı açıklamada düzeltmenin yaklaşık bir saatte gerçekleştiğini ve bunun için araç sahiplerinden herhangi bir ücret talep edilmediğini bildirdi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.