Konya
°C
Yeni Meram
18.05.2015 14:02

Meram Belediyesinden "Klistra Şenliği" etkinliği

Meram Belediyesi, inanç turizmi açısından Konya’da önemli bir merkez olan Kilistra’da şenlik düzenledi.

A+
A-
18.05.2015 14:02
0
6153
ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan şenlikte konuşma yapan Kilistra (Gökyurt) Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Lütfi Karacan ile Gökyurt Mahalle Muhtarı Osman Urgancı, mahallelerine yaptığı hizmetler nedeniyle ve bu şenliğin düzenlenmesine verdiği destekten dolayı Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür etti.

Kapadokya'daki gibi bir dönem kaya oyuklarında yaşamın hüküm sürdüğü Kilistra’nın gerçekten ilginç, sıra dışı ve sürprizlerle dolu bir mahalle olduğunu ifade eden Toru, yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında buradaki yerleşimin tarihinin M.Ö. 200’lü yıllara dayandığının anlaşıldığını söyledi.

Roma, Bizans, Pers, İslam, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış mahallede, bütün dinlerin kutsal mekanlarının da bulunduğunu anlatan Toru, şunları kaydetti:

"Hiç şüphe yok ki bu yerleşim biriminin, tarihi ve kültürel önemi tüm kişi, kurum ve kuruluşlarca net bir şekilde anlaşılmıştır. Son dönemde bu bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkartmak, kültürel mirasımıza eklemek ve tanıtımını yapmak üzere kazı çalışmaları, çeşitli çalıştaylar, forumlar ve etkinlikler düzenlenmektedir. Bu çalışmaların her birisi bölgenin tanıtımına büyük katkılar sağlamaktadır.  Meram Belediyesi olarak bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu şenlik, eminim bu bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik duygularının ön plana çıktığı bu şenlik ortamının, geleceğin Yeni Türkiye’sinin oluşumunda büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.