Konya
°C
Yeni Meram
12.11.2017 13:26

Meclis Başkanlığı yarışı başlıyor

Meclis Başkanlığı seçim süreci, bugün aday başvurularının açılmasıyla başlıyor. CHP ve HDP adaylarını belirledi, AKP ve MHP sessizliğini koruyor

A+
A-
12.11.2017 13:26
12.11.2017 13:27
0
9821
ABONE OL
Meclis Başkanlığı seçim süreci, bugün aday başvurularının açılmasıyla başlıyor. CHP ve HDP adaylarını belirledi, AKP ve MHP sessizliğini koruyor TBMM’de ‘başkanlık’ yarışı start alıyor. Meclis’te başkanlık seçimi için adaylık başvuruları bugün başlıyor. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın görev süresi 22 Kasım 2017 tarihinde sona erecek. Meclis Başkanlığı adaylığı için başvurular 12 Kasım 2017 Pazar (bugün) günü başlayacak ve 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 24.00’te sona erecek. Anayasa’nın 94., İç Tüzük’ün 10’uncu maddesine göre, ikinci devre için yapılacak seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adaylarının Meclis üyeleri içinden birinci devre için seçilen Başkanın görev süresinin dolmasından on gün önce başlamak üzere beş gün içinde Başkanlık Divanı’na bildirilecek. Bu nedenle, başkan adayları Başkan’ın görev süresinin dolmasından önceki 10’uncu gün olan 12 Kasım 2017 Pazar günü ile 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 24.00’e kadar Başkanlık Divanı’na bildirilecek. Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak, dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, başkan seçilmiş olacak. Başkan seçimi aday gösterme süresinin bitiminden itibaren beş gün içinde tamamlanacak.

Partilerin adayları

CHP, TBMM Başkan adayı olarak İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel’i aday gösterecek. HDP de TBMM Başkanlığı seçimlerinde tutuklu bulunan Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ı aday gösterecek. AKP ve MHP’de ise adaylar henüz belirlenmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis Başkan adayı için milletvekilleriyle istişare toplantıları düzenliyor. İsmail Kahraman’la yola devam edilip edilmeyeceği bu toplantılar sonrasında netleşecek. Kulislerde Kahraman’la yola devam edilmesinin istenmediği iddia ediliyor. Bu güne kadar parti içerisinde özel bir görev almayan AKP’li Burhan Kuzu’nun, bu görev için kulis çalışmaları yaptığı belirtiliyor.

Torba yasa görüşmeleri sürecek

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta Torba Tasarı olarak adlandırılan Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine devam edilecek. Genel Kurul haftalık çalışma günlerinin dışında 13 Kasım 2017 Pazartesi ve 17 Kasım Cuma da çalışacak. Meclis komisyonlarında ise Bütçe görüşmeleri sürecek.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.