Konya
°C
Yeni Meram
29.02.2016 01:56

Kuru Meyveler

Kuru Meyveler - Diyetisyen Serpil Parlak - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
29.02.2016 01:56
29.02.2016 15:40
0
6353
ABONE OL
kuru-meyveler-2Kuru meyveler, Taze meyvelere göre daha az su içerirken karbonhidrat, lif, mineral, antioksidan ve karotenoid bakımından zengindir ve kuru meyveler gerçek enerji deposudur. Fiziksel aktivite öncesi ve sonrası yorgunluğu azalttığı için tüketilmelidir. 100 gr kuru meyve karışımı 200-280 kcal ( kalori ) içerir. A ve C vitaminlerini aynı zamanda potasyum ve folat gibi mineralleri de içerirler. Kuru meyveler iyi bir posa kaynağıdır. Taze meyvelere göre daha çok kalori içerirler fakat fazla enerji verdikleri için kış mevsiminde tüketilmesi gereken en iyi atıştırmalıktır. Günlük yaşamımızda kolaylıkla tüketebileceğimiz çantamızda, ofiste, televizyon karşısında aynı zamanda salatalara, kahvaltılık gevreklere, keklere ve ekmeklere ilave edilerek rahatlıkla tüketilebildiğimiz kuru meyveler bağışıklık sistemini korur. kuru-meyveler-5 KURU ELMA Kurutulmuş elma, Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Lifli yapısı olduğu için bağırsakları temizler, Karaciğer, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları için iyi bir atıştırmalık olacaktır. Besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Yatıştırıcı, uyku verici ve baş ağrılarına iyi gelen elmayı kabuğuyla küçük parçalara bölüp elmaların üzerine tarçın serperek kurutun. Ev yapımı tarçınlı elma kurusunu rahatlıkla tüketebilirsiniz. 1 adet ortalama 15-17 gr kuru elma 45-51 kaloridir. kuru-meyveler-4 KURU ERİK Eriğin bağırsakları çalıştırıcı etkisinin yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle tansiyon, karaciğer,  kalp böbrek ve romatizma hastalarına ve tuzsuz rejim yapanlara önerilir. Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A,C ve E vitamini içerir. Güçlü bir antioksidandır ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini, kalp kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır. 10 gr kuru erik 26 kaloridir. kuru-meyveler-3KURU KAYISI Kuru kayısı, Bağışıklık sistemini korur. Sindirim sorunlarına iyi gelirken, stresi ve kansızlığı önler. İçerdiği A vitamini cilt bozukluklarını önler. Önleyici ve potasyum açısından çok zengindir. Büyümeye yardımcı olurken görme fonksiyonlarını güçlendirir. Şeker hastalığının gelişimini engeller. Potasyum kalp kasları ve tüm kasların, sinirlerin iyi çalışmasını sağlar. Kayısı lifli bir meyvedir. Kan şekerini dengeler, zararlı maddelerin bağırsaktan atılmasını kolaylaştırır ve kanseri önler. 10 gr kuru kayısı 25 kaloridir. Ananas, Muz, Armut, Dut, İncir, Hurma, Yaban mersini ve Çilek gibi kuru meyveler metabolizmanızın çalışmasını, sağlıklı bir yaşam sürmeniz için gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz atıştırmalıklardır. Sağlık Dolu Günleriniz Olsun Diyetisyen Serpil Parlak
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.