Konya
°C
Yeni Meram
11.05.2021 19:10

Trabzon’u salladık, yıkamadık!

Sezonun son iç saha maçında Trabzonspor’u konuk eden Konyaspor, ikinci yarıda galibiyete yakın bir futbol sergilemesine karşın, girdiği net gol pozisyonlarından sadece birini değerlendirince sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı

A+
A-
11.05.2021 19:10
11.05.2021 20:50
0
2761
ABONE OL


SÜPER Lig’in 41. haftasında Trabzonspor’u konuk eden Konyaspor, rakibiyle 1-1 berabere kalarak, yine üst üste üçüncü maçında galibiyetle ayrılma fırsatını değerlendiremedi. İlk yarısı tutuk ve pozisyonsuz geçen maçın ikinci yarısında galibiyete yakın taraf olan yeşil-beyazlı temsilcimiz, birçok pozisyondan sadece tek gol çıkarınca beraberliği razı oldu ve iç sahadaki son maçından 1 puanla ayrıldı. Konyaspor sezonun son iç saha maçında Trabzonspor ile karşılaştı. İkinci yarısı büyük çekişmeye sahne olan maç bu yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 eşitlikle sona erdi. Konuk ekip Serkan’ın 19.dakikada atılmasıyla maçın geride kalan 70 dakikalık bölümünü 10 kişi oynarken, bu durum maçın Konyaspor hakimiyetinde geçmesine neden oldu.

İLK yarıda iki takım da pozisyon üretmekte zorlanırken, ikinci yarı çok daha zevkli ve çekişmeli geçti. Bu yarıda daha çok pozisyon bulan ve galibiyeti kovalayan ekip olan Konyaspor ikinci yarının başında üst üste bulduğu fırsatları sonuçlandıramadı. Oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul eden sadece hızlı ataklarla ve duran toplarla gol bulmayı düşünen Trabzonspor’un bu planı ise tuttu. Bordo-mavililer 64’de frikikten Baker’in attığı golle öne geçti. Golün ardından tüm hatlarıyla yüklenen ve 2 golü geçerli sayılmayan Konyaspor’da 81’de Amir’in şık golü sonucu belirledi: 1-1. Temsilcimiz bu beraberlikle yine üst üste üçüncü maçından galibiyetle ayrılma fırsatını değerlendiremedi ve puanını 49’a çıkartırken, on birinci sıradaki yerini korudu. Anadolu Kartalı, ligin son maçını ise cumartesi günü deplasmanda Antalyaspor ile oynayacak.

AYRICA maçın son anlarında Amir’in attığı ikinci golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi tepkilere neden olurken, maçın hakemi Ali Şansalan ve VAR verdiği kararla maçın skoruna etki etti. Maçın önemli dakikaları şöyle. 8. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Cikalleshi'nin sağ çaprazdan çektiği şutta, meşin yuvarlak kaleyi bulmadı. 47. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Amir Hadziahmetovic'in sert şutunda top, kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı. 51. dakikada Sekidika'nın ceza sahası dışından kaleyi cepheden gören noktadan vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır son anda golü engelledi. 52. dakikada Rahmanovic'in sol kanattan ortasında iyi yükselen Jevtovic'in kafa vuruşunda, top üstten auta gitti. 54. dakikada Hadziahmetovic'in ceza sahasının hemen dışından çektiği sert şutta meşin yuvarlak, kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı. 64. dakikada Trabzonspor golü buldu.

BAKER'IN ceza sahası ön çizgisine yakın noktadan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1. 78. dakikada Edgar'ın ceza sahası içinde Daci'yle girdiği mücadelede maçın hakemi Ali Şansalan, penaltı kararı verdi. VAR sisteminden gelen uyarı üzerine saha kenarında pozisyonu izleyen Ali Şansalan, Edgar'ın hareketinin faul olmadığını belirleyerek kararını değiştirdi. 81. dakikada Konyaspor beraberliği yakaladı. Ev sahibi ekibin sol taraftan kazandığı köşe atışında Guilherme ceza alanına ortasını yaptı. Trabzonspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topu ceza alanında kontrol eden Hadziahmetovic, bekletmeden şutunu çekti. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1. 87. dakikada Amir’in kaleyi cepheden gören pozisyonda çektiği şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti ancak gol Cikalleshi’nin kaleci Uğurcan’ı engellediği gerekçesiyle ofsayt pozisyonunda olması nedeniyle iptal edildi. *HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.