Konya
°C
Yeni Meram
14.03.2020 04:28

Kulak Mantarı Belirtileri ve Tedavisi

Kulak Mantarı, kulak kanallarının veya dış kulağın mantarın etkisi ile iltihaplanmasıdır. Çeşitli mantarların etkisi ile kulağın enfeksiyon kapmasına verilen Kulak Mantarı hastalığına Otomikoz ismi verilir.

A+
A-
14.03.2020 04:28
21.03.2020 04:33
0
10147
ABONE OL
Kulak Mantarı, kulak kanallarının veya dış kulağın mantarın etkisi ile iltihaplanmasıdır. Çeşitli mantarların etkisi ile kulağın enfeksiyon kapmasına verilen Kulak Mantarı hastalığına Otomikoz ismi verilir. Kulak Mantarına Aspergillus mantarı ile candida isimli mantar neden olur. Kulağın mantarı özellikle yaz aylarında meydana gelen bir hastalıktır.

Kulak Mantarının Belirtileri Nelerdir?

Kulağa kaçan suyun, kurulanmaması mantar oluşmasında etkili rol oynar. Dış kulak ve orta kulakta meydana gelen iltihap hastalığa neden olur. Genellikle yaz aylarında havuz ve denize giren kişilerde meydana gelir. Kulakta tıkanıklık ve kaşınma en büyük belirtisidir. Kulağın iç kısmında ağrı olması, kulakta akıntı ve kötü koku gelmesi gibi belirtileri olan kulak mantar enfeksiyonu hastada kaşınma ile başlar. Kulağın kaşınması ve tıkanık olması nedeniyle kulağa sokulan yabancı bir cisim mantarın daha derine gitmesine neden olur. Kulak mantarlarının bir diğer belirtisi de kulağın şişmesidir. Şişen kulak ve tıkanma hissi ile işitme kaybı görülebilir.

Kulak Mantarı Kimlerde Olur?

Kulak Mantarına neden olan 50’ye yakın mantar türü vardır. Bakterilerin kulağın içine yerleşmesi ile enfeksiyon kapan hastanın bir hekimden yardım alması gerekebilir.

Bu hastalık genellikle;
  • Kulaklarına yabancı cisim sokarak kaşıma alışkanlığı olanlar.
  • Kirli havuz veya suya girenler.
  • Çok sık duş alıp kulağını ıslak bırakanlar
  • Bağışıklık sistemi zayıf olanlarda görülür

Kulak Mantarı Hastalığında Hangi Doktora Gidilir?

Kulak Mantarı Hastalığı için bir Kulak Burun Boğaz uzmanında yardım almalısınız.

Kulak Mantarının Tedavisi?

Kulak içinin incelenmesi sonrası teşhisin konulmasının ardından kulağınızdaki enfeksiyonun antibiyotik özelliği olan damla ile tedavi edilebileceği gibi mantarın durumuna göre hekim damla dışında ağızdan kullanabileceğiniz antibiyotik de yazabilir. Kortizon içeren damlalar da kulak mantarlarını tedavi etmek için kullanılır ve doktor tarafından reçete edilebilir. Ayrıca ağrınız olduğunda kullanmanız için hekiminiz tarafından ağrı kesici de reçete edilebilir.

Kulak Mantarı Doğal Yollardan Nasıl Tedavi Edilir?

Kulak Mantarları bazı durumlarda basit yöntemler ile evde tedavi edilebilir, doğal yollardan tedavi etmek için uygulayacağınız bu yöntemler ile 5-7 gün içerisinde kulak mantarında kurtulabileceksiniz. Sarımsak : Sarımsağın antibiyotik özelliği bulunmaktadır, sarımsağı ezip kekik otu yağı damlattığınız sıvıyı 2’şer damla olmak üzere kulağınıza damlatın, bu işlemi 2-3 gün uygulamanız sonrasında kulak mantarının doğal yollardan temizlendiğini göreceksiniz. Zeytinyağı : Kulak içine girmiş ve derinlere ulaşmış mikropların mantar oluşumunu engellemek için ayda bir kez 2’şer damla zeytinyağını kulağınıza damlatın, zeytinyağının kulak içi kiri çözdüğünü ve mantar oluşumunu engellediğini göreceksiniz.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.