Konya
°C
Yeni Meram
16.01.2017 07:57

Küçük Berri yardım bekliyor

Üç aylıkken kalp ameliyatı olan ve hayatı tamamen değişen 2 buçuk yaşındaki Berri Eğri’nin yaşama tutunabilmesi için sağlıklı ve temiz bir evde tedavi olması gerekiyor. Aile ise tedavi masraflarını bile karşılamakta güçlük çekiyor

A+
A-
16.01.2017 07:57
16.01.2017 08:02
0
7586
ABONE OL
Henüz üç aylıkken kalp ameliyatı olan ve hayatı tamamen değişen 2 buçuk yaşındaki Berri Eğri’nin yaşama tutunabilmesi için sağlıklı ve temiz bir evde tedavi olması gerekiyor. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlatlarının tedavi masraflarını karşılamakta güçlük çeken aile hayırseverlerden yardım bekliyor. 9 yıllık evli ve iki çocuk annesi Mehtap Eğri, hayatın en acımasız yüzünü, kızı Berri’yi dünyaya getirdikten sonra acı şekilde görmeye başladı. Genç anne, kendini evladıyla sınayan hayata rağmen ayakta durmaya çalışıyor. Dünyaya geldikten sonra henüz üç aylıkken kalp ameliyatı olan 2 buçuk yaşındaki Berri’nin hayatı da o günden sonra değişmeye başladı. Doğduktan sonra damar hastalığı teşhisi konulan minik Berri, henüz üç aylıkken kalp ameliyatı oldu. Kalp ameliyatından sonra geçirdiği beyin kanamasıyla mucizevi bir şekilde yaşama tutunan küçük Berri, şuanda görmüyor, konuşamıyor, yürüyemiyor ve hareket edemiyor. Bedeninden büyük olan acılara göğüs geren Berri’nin hayata tutunabilmesi için tedavi olması gerekiyor. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle Berri’nin tedavi masraflarını karşılamakta güçlük çeken anne ve baba, yardımsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

EVDE DOKTORLUK YAPIYOR

Kızı Berri’nin dünyaya geldikten sonra damar hastalığı teşhisi konulduğunu, 3 aylıkken kalp ameliyatı olduğunu ve ameliyattan sonra geçirdiği iki beyin kanaması sonucu yürüyemediğini,  konuşamadığını, göremediğini ve hareket edemediğini ifade eden anne Mehtap Eğri, yaşadığı zorlukları anlatarak şu ifadelere yer verdi: “Evladım, kalp ameliyatı olduktan sonra iki defa beyin kanaması geçirdi. Doktorlar Berri’nin yaşayacağına inanmıyordu ama çok şükür Allah evladımı bana bağışladı. Doktorumuzun söylediğine göre dünyada 200 çeşit damar hastalığı varmış ve bu hastalığın yaklaşık 100’ünün tedavisi yokmuş. Berri’de tedavisi olmayan gruba giriyor. Kızımın hastalığı bizleri çok zorlu süreçten geçirdi. O zorlu süreçlerden hala da geçiyoruz. Berri’nin tedavisi için sürekli İstanbul ve Ankara’ya gitmek zorundayız.  İstanbul’da bir hastanede 8-9 ay boyunca yattı. Sonra Ankara’da kontrolleri var. Kısacası İstanbul, Ankara ve Konya arası sürekli hastanelere gidip geliyoruz. Daha önce hastanede yoğun bakımda hemşirelik dersi aldım. Kızım yoğun bakımdan çıktıktan sonra bir hemşire gibi Berri’nin bütün ihtiyaçlarıyla ben ilgilenmeye başladım.”

“MADDİ İMKÂNLARIMIZ BERRİ İÇİN YETERLİ DEĞİL”

Berri bir tek annesiyle iletişim kurabiliyor. Annesi olmazsa sıkıntılarını anlayacak kimsesi yok. Berri’nin hastane masraflarını karşılamakta güçlük çektiklerini belirten Anne Mehtap Eğri, “ Kızımın yürümeye başladığı günleri, konuşmaya başladığı günleri, görmeye başladığı günleri görür müyüm, bilmiyorum ama Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Bir anne olarak kızımın derdini dinlemek istiyorum, beni göstermesini istiyorum ama alıştım artık. Sıkıntılarını hissedebiliyorum. Mesela ağladığı zaman ne istediğini biliyorum. Her günümü Berri ile geçiriyorum. Sürekli kucağımda. Kızım bir tek beni tanıyor. Kokumdan tanıyor beni. Ben olmazsam başka yerde duramaz ve ağlar” dedi.

“EVLADIM İÇİN HAYIRSEVERLERDEN YARDIM İSTİYORUM”

Hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekleyen anne Mehtap Eğri, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz sobalı evde oturuyoruz. Sobalı evde Berri’nin bakımını inanın yapmakta çok zorlanıyorum.  Temiz, daha sağlıklı ve kaloriferli bir evde çocuğumun bakımını yapmak istiyorum. Bunu kızımın doktoru da söylemişti. Şunu da belirtmek istiyorum. Biz kiramızı yine ödeyeceğiz ama Allah rızası için yardım severlerden uygun fiyata doğalgazlı bir ev istiyoruz. Çocuğumun sağlığı için istiyorum bunu. Yine evladımın ozon tedavisi olması da gerekiyor ama maddi durumumuz olmadığı için tedaviyi yaptıramıyoruz. Evladımın tedavisi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama gücüm yetmiyor. Kazandığım parayı Ankara’daki, İstanbul’daki Konya’daki hastanelerde harcıyorum. Çocuğumun maddi manevi her şeyini karşılayacak yardımsever birinin desteğini bekliyorum.” Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.