Konya
°C
Yeni Meram
14.03.2016 10:21

Konyaspor'dan 2 rekor birden!

Süper Lig’de 15. sezonunu geçiren Torku Konyaspor, Aykut Kocaman yönetiminde başarıdan başarıya koşuyor. Yeşil-beyazlılar, Gaziantepspor deplasmanından aldığı galibiyetle müthiş serisini sürdürürken, 2 rekor birden kırdı

A+
A-
14.03.2016 10:21
14.03.2016 02:26
0
10032
ABONE OL
Torku Konyaspor tarihinin en başarılı dönemini geçirirken rekorlarda üst üste gelmeye başladı. Aykut Kocaman’ın takımın başına geçmesiyle birlikte son iki sezona damga vuran yeşil-beyazlılar 25.haftada deplasmanda oynadığı ve 1-0 kazandığı Gaziantepspor galibiyetiyle tarihinin en iyi çıkışına imza atarak 2 ayrı rekor kırdı. Daha önce mücadele verdiği 14 sezonda böylesine bir çıkışla hiç karşılaşmayan ekibimiz son Gaziantep galibiyetiyle ligdeki yenilmezlik serisini 8 maça çıkartarak bu alanda bir ilki yaşadı. Daha önceki sezonlarda en çok 7 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Konyaspor, Gaziantep maçıyla birlikte ligdeki yenilmezlik serisini 8 maça çıkartarak rekoru kırmış oldu. Bu sezon ilk yarının son maçında deplasmanda mağlup olduğu Beşiktaş maçının ardından çıktığı 8  maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alan ekibimiz son 8 maçta yenilmeyerek tarihinin en iyi çıkışını yaşadı. Yeşil-beyazlılar geçen sezon ise 7 maçlık yenilmezlik serisi yakalamıştı. Gaziantep galibiyeti Konyaspor’a ayrı bir rekor daha getirdi. Daha önce mücadele ettiği sezonlarda en çok üst üste 3 maç kazanma başarısı yakalayan Kartallar, Gaziantep’te Holmen’in golüyle gelen galibiyetle bu alandaki serisini de 4 maça taşımış oldu. Sivasspor 2-1, Mersin İdmanyurdu’nu deplasmanda 2-0, Trabzonspor’u da aynı sonuçla 2-0 mağlup eden yeşil-beyazlılar, Gaziantep deplasmanından da 1-0’lık galibiyet çıkartarak 4 maçlık kazanma serisi yakalamış oldu. Yeşil-beyazlılar bir sezonda en çok puan toplama rekoruna da çok yaklaştı. 25.hafta sonunda puanını 46’ya çıkartan ekibimiz kalan 9 haftada 1 puan dahi alsa 47 puana ulaşarak bir rekor daha kırmış olacak.
Konyaspor, Süper Lig tarihinde bir sezonda en çok 46 puan toplamıştı.

Kartallar, Gaziantep galibiyetle tarihinde ilk kez bir sezonda üst üste 4 maç kazanırken yine bir sezonda yenilmezlik serisini ilk kez 8 maça çıkarttı.

Tolga DURMAZ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.