Konya
°C
Yeni Meram
19.07.2017 14:10

Konyalı sürücüler dikkat! EDS dönemi başlıyor

Konya Valiliği, kentte Elektronik Denetleme Sistemlerinin 20 temmuz itibariyle başlayacağını duyurdu. Valilik, EDS ile birlikte kazalarda ve ihlallerde büyük düşüşlerin olduğunu da aktardı.

A+
A-
19.07.2017 14:10
19.07.2017 14:29
0
6564
ABONE OL
Konya Valiliği, kentte Elektronik Denetleme Sistemlerinin 20 temmuz itibariyle başlayacağını duyurdu. Valilik, EDS ile birlikte kazalarda ve ihlallerde büyük düşüşlerin olduğunu da aktardı. Konya Valiliği, EDS Elektronik Denetleme Sistemlerinin 20 Temmuz 2017 tarihi itibariyle faaliyetine başlayacağını açıkladı. EDS ile Konya'da trafikte kurallı seyir kültürünün yerleşmesini sağlamak ve trafik ihlali yapan sürücüler üzerinde algılanabilir yakalanma riskinin oluşması hedeflendiği aktarıldı. Valilik, Elektronik Denetleme Sistemlerinin bir alt bileşeni olan Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri ile birlikte önemli bilgilere yer verdi. Konya'da karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını oluşturarak kural ihlalinde bulunan veya suça karışan araçları tespit etmek amacıyla kurulan Elektronik Denetleme Sistemlerinin bir alt bileşeni olan Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri ile birlikte kazalarda büyük düşüş olduğu aktarıldı. İşte o bilgiler:
  • "İlimizde her geçen gün artan araç trafiği ile birlikte karayollarımızdan günlük geçen araç sayıları yaklaşık 800.000'e ulaşırken Elektronik Denetleme Sistemlerinin kurulu bulunduğu yolarda meydana gelen ölümlü kazalar da yüzde 63, yaralanmalı kazalarda ise yüzde 54'e varan bir düşüş olduğu görülmüştür.
  • EDS kurulmadan önce güzergahları kullanan araçların ortalama hızları 97 km/s iken sistem kurulduktan sonra ortalama hız 58 km/s'e düşmüş, hız ihlali oranları ise yüzde 90'dan yüzde 1'in altına düştüğü tespit edilmiştir.
  • Elektronik Denetleme Sistemlerinin ilimizde faaliyette bulunduğu süre içerisinde yetkili mahkemelerce iptal edilen cezaların toplam cezaya oranı binde 2 (yüzde 0,2) olup, diğer trafik işlemleriyle kıyaslandığında EDS cezalarına yapılan itirazların çok düşük olduğu görülmekte, bununda vatandaşlarımızın  EDS sistemlerine olan inancı ve güveninin olumlu olduğu tespit edilmiştir.
  • Sistemin ilimizde kurulmasıyla birlikte hız denetimi yapacak personel sayısı  bakımından yüzde 84 oranında, görevli ekip araçlarının kullanmış olduğu yakıt miktarı göz önüne alındığında ise yüzde 12 oranında tasarruf sağlanmıştır.
  • EDS sistemlerinin kurulu olduğu güzergahlarda yol kenarı, yol üstü ve baş üstü levhaları tesis edilerek vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanmıştır.
  • Elektronik Denetleme Sistemleri ile trafik işlemlerinin yanında asayiş, kaçakçılık, terör gibi konularla sahte plakalı, yakalanmalı, trafikten çekme  vb. türden aranan araçların takipleri yapılarak suçluların tespiti ile suçların aydınlatılması sağlanmaktadır."
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.