Konya
°C
Yeni Meram
15.05.2017 05:24

Konyalı esnaf tedirgin

13 yaşındaki Suriye uyruklu çırağını döven Suriyeli gruba tepki gösterip kavgayı ayırdığı için öldüresiye dövülen 57 yaşındaki konfeksiyoncu İsmail Yaşkıran, esnafın tedirgin olduğunu ve Suriyeli genç grupların verdiği rahatsızlıktan artık bıktıklarını söyledi.

A+
A-
15.05.2017 05:24
15.05.2017 05:42
0
4409
ABONE OL
13 yaşındaki Suriye uyruklu çırağını döven Suriyeli gruba tepki gösterip kavgayı ayırdığı için öldüresiye dövülen 57 yaşındaki konfeksiyoncu İsmail Yaşkıran, esnafın tedirgin olduğunu ve Suriyeli genç grupların verdiği rahatsızlıktan artık bıktıklarını söyledi. 13 yaşındaki çırağı Suriye uyruklu Muhammed Hellak’ı döven Suriyeli gruba tepki gösterip kavgayı ayırdığı için öldüresiye dövülen 57 yaşındaki konfeksiyoncu İsmail Yaşkıran, başından geçen korkunç olayı anlattı. Esnaflar olarak tedirgin olduklarını dile getiren Yaşkıran, Suriyeli genç grupların sürekli rahatsızlık verdiklerini söyledi. 6 Mayıs tarihinde saat 08.10 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Kazım Ayvaz Sokak’ta meydana gelen olayda, konfeksiyoncu İsmail Taşkıran, çırağı Muhammed Hellak’ı döven Suriyeli gruba tepki gösterip, kavgayı ayırdı. Ancak Suriyeli grup bir süre sonra iş yerine gelip İsmail Yaşkıran ve dükkanına saldırdı. Öldüresiye dövülen Yaşkıran’ı grubun elinden çevredeki esnaflar kurtardı. Saldırının ardından kanlar içinde kalan ve kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Yaşkıran’ın başına aldığı darbeler sonucu 14 dikiş atılırken, burnunda da kırıklar oluştu. Olayın etkisini hala üzerinden atamayan İsmail Yaşkıran, esnaflar olarak aynı olayların tekrar yaşanmasını istemiyor. İş yerlerine tedirgin gittiklerini dile getiren İsmail Yaşkıran, Suriyeli genç grupların verdiği rahatsızlıktan artık bıktıklarını ve bu soruna biran önce çare bulunması gerektiğini söyledi.

ÖLÜMDEN DÖNDÜĞÜ KORKUNÇ GÜNÜ ANLATTI

Kavgayı ayırdığı için Suriyeli grup tarafından öldüresiye dövülen 57 yaşındaki konfeksiyoncu İsmail Yaşkıran, “Yanımda çalıştırdığım Suriye uyruklu çırağıma, Suriye uyruklu genç bir grup küfür edip dövmeye başladı. Bende durumu fark edince ‘ Çocuğu neden dövüyorsunuz?’ dedim. Daha sonra Suriyeli grup, tahrik edici davranışlarda bulunarak bölgeden uzaklaştılar. Saldırgan grup kısa bir süre sonra iş yerime geldi ve sandalye ile iş yerimin camlarını kırdılar. Grubu önlemek için dükkânımdan çıktım. Ardından kemer, bıçak, sandalye, tekme yumruklarla bana saldırmaya başladılar. Aldığım darbelerin etkisiyle yere yığıldım ve o an ölümü beklemeye başladım. Bu saldırgan grubun tekrar gelip beni öldürmeye kastedeceklerini hiç tahmin etmedim. Ben ölümden döndüm. Yaşadığım bu korkunç olayın diğer esnaf arkadaşlarımın da başına gelmesini istemiyorum” dedi.

ESNAF HEM TEDİRGİN HEM DE KORKUYOR

Esnafların tedirgin olduğunu söyleyen Konfeksiyoncu İsmail Yaşkıran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben bu insanlara ülkemin kapısını açtım. Onlarla ekmeğimi, yemeğimi, toprağımı paylaşıyorum. Mafya gibi ortada dolaşanların elinden devletimiz bizi kurtarsın. Benim vatanımda, benim toprağımda kimse terör estiremez. Biz esnaflar olarak çok endişeliyiz, korkuyoruz. Her şeye tepki gösteriyorlar. Onlara en ufak bir şey söyleyemez hale geldik. Ülkemizin kapılarını açarak yardım ettiğimiz insanlar yüzünden tedirgin olmak istemiyoruz. Sanayide çalışan bir sürü Suriyeli var ve iki ya da üç olay mutlaka meydana geliyor. Bu sorunlara bir çare bulunması gerekiyor çünkü bu böyle devam etmez. İhtiyaç sahibi olanlara, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara karşı değiliz ama vatanından kaçarak bizim ülkemizde terör estirenlerin topraklarımızda yaşamaya hakkı yoktur.” Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.