Konya
°C
Yeni Meram
14.05.2017 11:07

Konyalı anne zihinsel engelli 3 çocuğuna gözü gibi bakıyor

Konya’da yaşayan 45 yaşındaki Melek Dağlı, doğuştan zihinsel engelli 3 çocuğuna 21 yıldır gözü gibi bakıyor.

A+
A-
14.05.2017 11:07
14.05.2017 11:10
0
6529
ABONE OL
Konya’da yaşayan 45 yaşındaki Melek Dağlı, doğuştan zihinsel engelli 3 çocuğuna 21 yıldır gözü gibi bakıyor. Merkez Karatay ilçesinde yaşayan Melek Dağlı, 9, 19, 21 yaşları arasındaki zihinsel engelli 3 çocuğuna adeta "bebek" gibi bakıyor. Fedakar anne, halasının oğlu Niyazi Dağlı (51) ile evliliklerinden dünyaya gelen 1’i sağlıklı, 3 zihinsel engelli olan çocuklarını bir an olsun yalnız bırakmıyor. Anne Melek Dağlı, engelli çocukları Mehmet (21), Kadir (19) ve Mustafa'nın (9) eğitimlerinden, giyimlerinden, saçlarının taranmasına kadar tüm ihtiyaçlarına yardımcı oluyor.

"Küçük çocuğumun böbreği yok, kalbi de delik"

Anne Melek Dağlı, çocuklarının her an yanında olacağını ve ölene kadar da bakacağını ifade etti. Anne Dağlı, "Çocuklarımın hastalığının ne olduğu bilinmiyor. Doktorlara kaç defa götürdüysem genetik olmadığını, teşhis konabilmesi için Avrupa’ya kan gitmesi lazımmış denildi. Bu hastalığa Avrupa’da tanısını koyacaklarmış. Doğuştan 2 buçuk kilogram doğuyorlar. Sonradan gelişim geriliği oluyor. Mehmet 21 yaşında, Kadir 19 yaşında, Mustafa ise 9 yaşında. Küçük çocuğumun böbreği yok. Kalbi de delik. Ameliyat ve sünnet de olamadı. Anne olmak çok zor. Çocuklarım için ne yapacağını bilemiyorum. Evlat var ya başka bir şey” dedi.

"Çocuklar olduğu için bazı günler hastaneye bile gidemiyorum"

Çocukları için hayata sıkı tutunmak zorunda olduğunu kaydeden Anne Dağlı, "Ayakta durmak zorundayım. Sabahları okula göndermek için servise bindiriyorum. Akşam servis geliyor, alıyorum. Çocuklar olduğu için bazı günler hastaneye bile gidemiyorum. 24 saat çocuklarımla meşgulüm. Ben de de kas romatizması var. Ben de gideceğim yere gidemiyorum. Bana da bakacak bir insan lazım ama yine de ben ona rağmen güçlü olmak zorundayım. Çocuklarım için çok güçlü olmam lazım. Ben çocuklarımı hiç kimseye bırakamam güvenemem" diye konuştu. Eğitimin herkes için şart olduğunu ifade eden anne Dağlı, "Eğitirsen bir şey olurlar. Eğitmezsen hiçbir şey olmaz. Okula gittiler okulların çok faydasını gördük. Okula gitmeselerdi benim çocuklarım sokaklarda kalsaydı kötü alışkanlık sahibi olacaklardı. O yüzden Allah devletimizden razı olsun. Devletimiz sahip çıktı. Böyle okullar açtılar. Engellerimize sahip çıktılar" şekline konuştu.

"Ben mücadelemi ölene kadar vereceğim"

"Engelli çocuklarına bakamayan annelere yazıklar olsun" diyen Anne Dağlı, "Engelli çocuklar kendi kanlarından canlarından olan bir şey. Köpek bile yavrusunu ağzında taşıyor. Ben engelli çocuklarına bakamayan annelere yazıklar olsun diyorum, başka bir şey demek istemiyorum. Ben mücadelemi ölene kadar vereceğim. Hiç bir tarafa da bırakmam çocuklarımı. Kıllarına zarar gelsin istemem. Sağ gözümden sol gözüme güvenemem. Ben başına bir iş gelir diye yalnız bir tarafa bırakmam. Başına bir şey gelmeden kendim önlemimi alırım" dedi.

"Benim gibi engelli annelerin de özellikle Anneler Günü'nü kutlarım"

Çocuklarının her sene Anneler Günü'nü kutladıklarını söyleyen Melek Dağlı, "Anneler Günümü kutladıkları için çok duygulandım. Çocuklarımın böyle yapması beni duygulandırdı. Ben çocuklarımı çok seviyorum. Onlara zarar gelmesini hiç istemem. Ben öldükten sonra çocuklarım ne olacak onu düşünüyorum. Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlarım. Benim gibi engelli annelerin de özellikle Anneler Günü'nü kutlarım" diye konuştu.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.