Konya
°C
Yeni Meram
08.01.2017 17:34

Konya Valiliği açıkladı - Konya'da okullara kar tatili

Konya Valiliği açıkladı - Konya'da okullara kar tatili : Konya'da devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il merkezinde eğitime bir gün ara verildi...

A+
A-
08.01.2017 17:34
0
6311
ABONE OL
Konya’da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinde eğitime 9 ocak pazartesi günü bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca yoğun kar yağışı nedeniyle ; Ahırlı, Altınekin,Akşehir, Doğanhisar,Ilgın,Kadınhanı,Sarayönü,Seydişehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 9 ocak pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi.   Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle:
Valiliğimizce; devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il merkezinde 09 Ocak 2017 "Pazartesi günü (Meram Karatay Selçuklu ilçelerinde) ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edilmiştir. Ayrıca Başbakanlığın 03 Aralık 2002 gün ve 2002/58 sayılı Genelgesinin 3. Maddesine göre İl genelinde tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 09.01.2017 (Pazartesi) tarihinde Hamileler ve Engelliler, (Harp Malulü ve gazilerden % 40 üzeri sağlık raporu bulunanlar) Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri, Çocuk kulüpleri de bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Diğer ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının alınmasının takdiri ilçe kaymakamlıklarındadır."

Meteoroloji'den Konya için yoğun kar uyarısı!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede hava sıcaklıklığının 13 derece azalacağı belirtildi. Bölgede havanın yoğun kar yağışlı olacağının beklendiği kaydedilen açıklamada, rüzgarın güneyden orta yönünden kuvvette, akşam saatlerinde ise kuzeyden orta kuvvette eseceği tahmininde bulunuldu. Öte yandan vatandaşlar çatı uçması, soba zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıldı.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.