17 Mayıs 2012 Perşembe
Rss
ANASAYFA E-GAZETE RESMİ İLANLAR İLAN&REKLAM OKUR & ŞİKAYET HATTI KÜNYE-İLETİŞİM
ANASAYFA KONYA GÜNCEL ASAYİŞ SİYASET SPOR BÖLGE EKONOMİ DÜNYA SAĞLIK KÜLTÜR SANAT YAZARLAR
Konya örnek şehir
Konya örnek şehir
Bank Asya 1. Lig Play-off ilk maçında Konyaspor ile Kasımpaşa karşılaşacak. Sizce sonuç ne olur?
Diyabette dengeli beslenmeye dikkat
Eczacılardan uyarı!
Yoğurdu da bozdular
böcek ısırıklarına dikkat
Gıda Bakanlığı'ndan süt açıklaması
Bel fıtığına lazerli çözüm
Beyhekim'de Özofagus ameliyatı yapıldı
Şiddetin önüne ne zaman geçilecek
Selçuklu Tıp'tan bir başarı daha
Tuz damar için zehirli bir madde
Karateciler İspanya'yı fethetti
En istikrarlısı Ö. Ali Şahiner
Masterler Kayseri'de terleyecek
TFF'den dev organize
TED Koleji çok mutlu
Altyapıya 4 milyon TL
Bir ödül de Beta Ziraat'e
Mahalle muhtarlarıyla çalışmaları değerlendirdi
Akşehir MYO 22. mezunlarını verdi
Beyşehir'in 2023 vizyonu şekilleniyor
Konya örnek şehir
YENİ MERAM - 03.Şubat.2012 - 17:23
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Eyüp Çetin, Konya’nın kanserle mücadelede Türkiye’ye örnek olduğunu dile getirdi.

KANSERİN her geçen yıl daha da korkunçlaşan bir tablo ile kendini gösterdiğini söyleyen Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Eyüp Çetin, Türkiye’de kanser hastalıklarının, kalp ve damar hastalıklarının ardından en çok ölüme sebebiyet veren 2’nci hastalık tipi olduğunu söyledi. Türkiye’de her yıl 200 bin kişinin kansere yakalandığını kaydeden Çetin, “Dünyada ise her yıl 12.7 milyon kişiye kanser tanısı konulmakta ve 7.6 milyon kişi kanser sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre önlem alınmazsa, dünya genelinde kanser yükünün artarak 2030 yılında 26 milyon yeni tanı kanser vakasına ve 17 milyon ölüme ulaşılacağı tahmin edilmektedir. Bu ölümlerin 3’te 2’si az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşanmaktadır. Her geçen gün artan kanser vakaları tedavi şartlarının sağlanamadığı bu ülkeler için gün geçtikçe daha ciddi kayıplara neden olacaktır. ” dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK ‘UMUT

EVİ’ KONYA’DA AÇILDI

Kanserle savaşa gönül vermiş işadamlarıyla, bürokratlarla, idarecilerle ve vatandaşlarla bir araya gelerek Türkiye’ye örnek projeler ürettiklerini belirten Çetin, “Türkiye ve Konya’daki halkımızın kanser hastalıklarına ve kanser hastalarına karşı bilincini artırmak, mevcut kanser hastalarının tedavileri sırasında üzerlerine binen ekonomik ve psikolojik yükü azaltmak için Türkiye’nin ilk Umut Evi’ni Konya’da kurduk. Selçuklu Belediyesi’nden ve Konyalı işadamlarımızdan aldığımız destek ile Umut Evi’nde kanserli hastalara ve hasta yakınlarına, tedavileri süresince ücretsiz barınma imkanı sağladık. Kanserli hastalarımızı Konya’daki hastanelerde gerçekleştirilen kemoterapi, radyoterapi gibi fiziksel güçlerini etkileyen tedavi işlemlerine derneğimizin aracı ile getirip götürüyor, böylece ulaşım sıkıntılarını da çözüyoruz. Bunun yanı sıra Mevlana Kalkınma Ajansının desteğiyle başlattığımız ‘Kanser Bilinçlendirme Merkezi’ projesiyle de kanserli hastalara, hasta yakınlarına ve toplumun geneline kanserle mücadele konusunda uzman onkologlar, psikologlar ve eğitim hemşiresi tarafından bilgilendirici seminerler, psiko-sosyal terapiler ve teknik eğitimler verilmesini sağlıyoruz. Bu proje ile Konya, Türkiye’deki kanser hastaları için bir ‘Umut’ olmuştur. Bu proje ile Konya’daki STK’ları, sağlık kuruluşlarını ve kanserle mücadele etmek isteyen hasta veya sağlıklı herkesi bir araya getirerek Konya’yı kanserle mücadele de ülkemiz için bir örnek yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

KANSER ÖNLENEBİLİR

BİR HASTALIKTIR

Dernek olarak son 3 senedir ‘Kanser önlenebilir bir hastalıktır’ sloganını kullandıklarını belirten Dr. Çetin, “Vatandaşlarımız ancak kansere yakalanınca bu hastalığın varlığından haberdar oluyormuş gibi bir tutum içerisinde yaşıyorlar ve günümüzde adeta patlayan kanser vakalarına karşı pek tedbirli davranmıyorlar. Bu noktada hayatımızın merkezine sağlıklı yaşamı koymalı ve mevcut yaşam şeklimizi irdelemeliyiz. Sağlıklı bir birey yaptığı her işte başarıyı yakalayacaktır. Kanser hastalığından uzak durmak isteyen kişiler öncelikle tütün kullanımı, alkol kullanımı, pasif yaşam, aşırı güneş ışınına mağruz kalma, arsenikli su, doğal olmayan yiyecekler, çok yağlı, çok tuzlu, çok şekerli, çok baharatlı yeme içme alışkanlığından uzak durmalıdır. Bu saydığım etkenler kanser hastalığının ortaya çıkmasında başrol oynayan zararlılardır” şeklinde konuştu. 

Bu Haber 361 Kez Okunmuştur Haberi Paylaş Facebook Share Twitter Share  
Haberi Beğen 3.18/5
Karateciler İspanya'yı fethetti
İspanya’nın Tenerife şehrinde yapılan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda; tarihte ilk kez üç takımla kürsüde yer alan Türkiye; 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyayla genel sıralamada üçüncü oldu.
En istikrarlısı Ö. Ali Şahiner
Şekerspor’un bu sezon en istikrarlı ismi Ömer Ali Şahiner oldu.
Masterler Kayseri'de terleyecek
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek Masterler Futbol Turnuvası’na Aksaray, Niğde, Yozgat, Konya, Antalya, Nevşehir ve Kırşehir ekipleri katılacak.
TFF'den dev organize
Futbol Federasyonu, UEFA tarafından Grassroots günü ilan edilen 19 Mayıs’ta 7 bin 500 çocuğun futbol oynamasını sağlayacak.
TED Koleji çok mutlu
Ankara temsilcisinde 3 yıl aradan sonra yeniden 1. Lig’e yükselmenin sevinci yaşanıyor.
Karateciler İspanya'yı fethetti
En istikrarlısı Ö. Ali Şahiner
Masterler Kayseri'de terleyecek
TFF'den dev organize
TED Koleji çok mutlu
Altyapıya 4 milyon TL
Bir ödül de Beta Ziraat'e
Mahalle muhtarlarıyla çalışmaları değerlendirdi
Akşehir MYO 22. mezunlarını verdi
Beyşehir'in 2023 vizyonu şekilleniyor
BUGÜN BU HAFTA BU AY
Salih MEMECAN / Sabah
Yarı başkanlık
Bank Asya 1. Lig'de Konyaspor, kendi sahasında Elazığspor'u 4-1 yendi.
Bank Asya 1. Lig'de Konyaspor, kendi sahasında Elazığspor'u 4-1 yendi.
Sınırda askeri hareketlilik
İspanya’nın Tenerife şehrinde yapılan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda; tarihte ilk kez üç takımla kürsüde yer alan Türkiye; 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyayla genel sıralamada üçüncü oldu.
Şekerspor’un bu sezon en istikrarlı ismi Ömer Ali Şahiner oldu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek Masterler Futbol Turnuvası’na Aksaray, Niğde, Yozgat, Konya, Antalya, Nevşehir ve Kırşehir ekipleri katılacak.
Futbol Federasyonu, UEFA tarafından Grassroots günü ilan edilen 19 Mayıs’ta 7 bin 500 çocuğun futbol oynamasını sağlayacak.
Ankara temsilcisinde 3 yıl aradan sonra yeniden 1. Lig’e yükselmenin sevinci yaşanıyor.
Köylerde yeni içmesuyu tesisi yapımı ve kanalizasyon şebekesi döşenmesi projeleri için Köylere Hizmet Götürme Birliklerine 4 milyon TL ödenek aktarıldı.
Bitki Islahçıları Alt Birliği, Türkiye Tohumcular Birliği ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve uluslararası bir katılımla gerçekleştirilen Bitki Islahçıları Günü kutlandı.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’a kaliteli hizmet sunulması ve yapılan çalışmaların halka ulaşması adına her ayın ilk Salı günü mahalle muhtarları ile bir araya gelmeye devam ediyor.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Akşehir Meslek Yüksekokulu 22. dönem mezunlarını verdi.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 2023 yılı vizyonu şekillenmeye başladı.
Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, ülkelerin egemenlik haklarına müdahalenin nükleer de dahil olmak üzere savaşlara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Konyasporlu genç futbolcu, U14 Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosuna davet edildi.
Yeşil-beyazlı futbolcular, Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezerek moral depoladılar.
Play-Off’ta tüm takımların şanslarının eşit olduğunu söyleyen Konyaspor’un tecrübeli futbolcusu Erdinç Yavuz, 'Kasımpaşa ile oynayacağımız ilk maçı kazanarak, rövanş maçına avantajlı çıkmak istiyoruz' dedi.
Kayıp başvurusu yapılan kadının cesedi bulundu. Genç kadını, kocasının boğarak öldürdüğü, cesedini de yaktıktan sonra gömdüğü ortaya çıktı.
Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, Numune Hastanesi’nin taşınma sürecinin birçok sıkıntıya neden olduğunu belirterek, hastane çalışanlarının yok sayıldığını söyledi.
'Konya Kent', 'Yapı ve Dekorasyon' ile 'Isıtma ve Soğutma' fuarları, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açıldı.
Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nda ‘Çanakkale Geçilmez’ tiyatro oyunu sahneledi.
Özel Diltaş Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan orkestra ‘Diltaş Orkestra Konseri düzenledi. Konserde, yorumuyla herkesin beğenisini kazanan sanatçı Haktan Canevi’ de sahne aldı.
Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanlığı, ilçe başkanlarıyla ilk toplantısını yaptı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sanayi Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı.
Konyalı sanayici ve işadamlarını yurtdışı fırsatlarıyla buluşturmaya devam eden Konya Ticaret Odası, sektör temsilcilerini Almanya Matbaa ve İspanya Yapı Fuarı’yla buluşturdu.
Konya’nın Kulu ilçesinde kurulan Uzay Çadırında öğrenciler uzay filmi izledi.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte Vuslat Parkı’nda çalışmalara yeniden başlandı.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “İktidarı kaybetmek pahasına bunu yapacağız' dediği, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini düzenleyen yasa dün Meclis Genel Kurulu’ndan geçti.
Meram Belediyesi öncülüğünde Meram Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve özel rehabilitasyon merkezleri işbirliğiyle düzenlenen 'Engelsiz Yaşam Festivali' sevilen sanatçı Metin Şentürk'ün verdiği muhteşem konserle sona erdi.
Robert F. Kennedy Jr.'ın ayrı yaşadığı karısı Mary Kennedy ölü bulundu.
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen münazara yarışmasında Ali Akkanat Anadolu Lisesi birinci oldu.
Mescid-i Aksa’nın eski imamı ve Filistin Vakıf ve Dini İşler Bakanlığı Müsteşarı Muhammet Cemal, Konya'da rahatsızlanarak hastanede tedavi altına alındı.
Konya’da doğuştan yapışık olan iki elinin orta parmakları cerrahi bir operasyonla birbirinden ayrılan 4 yaşındaki Ömer Fadıl Çetin’in, ayaklarındaki 6. parmakları da alındı.
Konya’da bazı alışveriş merkezlerine kurdukları fatura ödeme noktasında 400 kişinin parasını alarak faturasını ödemeyip 150 bin lira dolandırdığı iddia edilen 3 kişi yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Konya'da kadın sürücünün kullandığı minibüsün çarptığı genç kız yaralandı.
Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu kasabasındaki Atatürk Parkı'nın üst tarafındaki ormanlık alanda teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit sayısı 3'e yükseldi.
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe, Bursaspor’u 4 golle mağlup ederek, 29 yıl aradan sonra kupaya uzanan taraf oldu.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde gün boyu askeri hareketlilik yaşandı.
Sarı-mavililer ilk maçta Konya'da devirdiği play-off 2. turdaki rakibi Gaziantep BB'ye deplasmanda yenildi. Seride durum 1-1'e gelirken şampiyonu Konya'daki son maç belirleyecek.
Bank Asya 1. Ligi play-offlarında favorilerin aksine genelde şans tanınmayan takımlar ipi göğüslüyor. Son 6 sezonun istatistiklerine göre, ligi 3. bitiren takımlar mutlu sona ulaşamıyor.
Şampiyonluğu son maçta kaçıran Fenerbahçe, teselliyi 28 yıl sonra Türkiye Kupası alarak bulmakta kararlı. Ancak Bursa da zafere inanıyor, rakibine 2010'a dair tarihi göndermeler yapıyor.
Konya'nın Akşehir ilçesinde, Akşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği arsa üzerinde yapımı tüm hızıyla devam eden Akşehir Hükümet Konağı'nın kaba yapısı bitti.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, öğrenciler birer liralık harçlıklarını bir araya getirerek tekerlekli sandalyeye dönüştürdü.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli heyeti toplantısına katıldı.
Karatay’da Mevlana Müzesi’ne yürüme mesafesinde Aziziye Mahallesi Celal Sokak’ta bir konak Karatay Belediyesi tarafından yeniden inşa ediliyor.
Necmettin Erbakan Üniversitesi ile dünyanın sayılı üniversitelerinden TU Braunschwing Teknik Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı.
TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek Konya Yapı ve Dekorasyon Fuarı’na, 8 ülkeden 182 firma, firma temsilcileri ve çok sayıda belediyenin katılacağı bildirildi.
Yeşil-beyazlı pedallar, Cumhurbaşkanlığı Turu’ndan sonra Azerbaycan’da da zafere koşuyor.
Finallere kalan 4 takım arasında en zayıf halkanın Konyaspor olarak gösterilmesini yadırgayan Özdemir, 'Bunu maçlarda göstereceğiz. Kasımpaşa’yı geçerek finale kalacağız' dedi.
TÜBİTAK’ın düzenlediği 43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Ankara ATO Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Konya’da 63 yaşındaki 5 çocuk annesi kadının karnından futbol topu büyüklüğünde 4 kilo ağırlığında ur çıkartıldı. Çıkartılan ur doktorları bile şaşırttı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mili Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde Türkiye’deki ilk Okullar Hayat Olsun uygulamasının yapıldığı Karatay Kocatepe İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.
Konya Sanayi Odası’nda ‘Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’ tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda bölgeler arasındaki iş fırsatları ve yatırım imkanlara değerlendirildi.
Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Gençlik koşusu yapıldı.
Sit alanı ilan edilen tarihi binanın duvarları Kapalı Çarşı’nın çatısına yıkıldı. Duvarların büyük bir gürültü ile yıkılması çarşı esnafına korkulu anlaş yaşattı.
Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde otomobilin çarptığı elleri ve ayakları olmayan engelli vatandaş hayatını kaybetti.
Karapınar’da asfalt sezonu başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte asfalt yapımına hız veren Karapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Çeltik Kaymakamı Ramazan Pektaş, 9 yaşındaki lösemi hastası Ayşe Akıcı’ya diz üstü bilgisayar hediye etti.
Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkilileri toprak işlemesiz tarım konusunda Sarayönü’nde araştırma yaptı.
Diyabetin bir beslenme hastalığı olduğunu belirten uzmanlar, dengeli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, karbonhidrat-protein-yağ dengesine dikkat çekti.
Merve-Meram Aymaz İlköğretim Okulu öğrencileri, farklı bakış, üçüncü göz veya olaya değişik pencereden bakarak '3. Göz Enstalâsyon Sergisi’ni okulda açtı.
Türkiye İş Bankası A.Ş. Konya Bölge Satış Müdürlüğü’ne Bölge Müdürü olarak atanan Bayram Camadan 7 Mayıs tarihi itibariyle görevine başladı.
Engelsiz Yaşam Festivali’, Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansla devam etti.
İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda verilen seminere, toplam 33 aday memur katıldı. Aday memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 55. maddesi ve Aday Memurların Yetiştirilmesine Dair Genel Yönetmelik gereğince, Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim Programına tabi tutularak, eğitim sürecini tamamladı. Eğitimden geçen aday memurların, 18 Mayıs 2012 Cuma günü sınavdan geçeceği, sınavda başarılı olan adayların, memur olacağı belirtildi.
Konya İl Özel İdaresi’ne KPSS ile yerleştirilen ve 1 yıldır aday memur olarak görev yapan 33 kişilik personele Temel ve Hazırlayıcı Eğitim semineri verildi.
Konyaspor kaptanları Erdinç Yavuz ve Ertuğrul Aslan, Süper Lig için taraftarlarından destek istedi. Konyaspor'un Süper Lig'e çıkacağına inandıklarını belirten her iki kaptan Play-off'a Kasımpaşa galibiyeti ile başlayarak taraftarlarının gönlünü almak istediklerini söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Gittiğimiz uluslararası toplantılarda böyle bir performansı nasıl yakaladığımızı soruluyor. Türkiye son 10 yılda herhangi bir gömü, define bulmadı ama en önemli kaynağını, bence insan kaynağını buldu' dedi.
Konya'da YAŞ kararıyla ordudan uzaklaştırılan bir grup asker, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen 28 Şubat soruşturmasına müdahil olmak için başvuruda bulundu.
TBMM Milli Savunma Komisyonu, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı kabul etti
Konya polisi, tespit ettiği hırsızlık şebekesine gündüz vakti yaptığı baskınla 14 şüpheliyi gözaltına aldı.
SGK'ya borcu olanlar dikkat! İmzalanan protokol doğrultusunda hesabınızdaki para 10 dakikada buharlaşabilir.
TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 2010 referandumunun yerindelik denetimi yerine yasallığı ortadan kaldıran bir süreç olduğunu iddia etti.
Konya’nın Ereğli ilçesinde, girişimcilik kursunu tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları verildi.
Konya'nın Kulu ilçesinde, Şehit Astsubay Fatih Ayhan adına annesi tarafından bir ilköğretim okulunun bahçesine yaptırılan çeşme törenle açıldı.
KKTC'de Bakanlar Kurulu'nun Lefkoşa Türk Belediyesi'ndeki (LTB) grevi yasaklaması üzerine BES üyeleri ile polis arasından arbede yaşandı. Arbedede bazı eylemciler yaralanırken, 1 kişi gözaltına alındığı öğrenildi.
Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Kolludere beldesinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda 1 terörist öldürüldü.
Beko Basketbol Ligi Play-off yarı final ilk maçında Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Beşiktaş Milangaz’ı 75-74’lik skorla mağlup ederek durumu 1-0’a getirdi.
Mustafa Ceceli, Selçuk Üniversitesi (SÜ) 9. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen konserde sevenleriyle buluştu.
TorkuSelçuk Üniversitespor Play-Off 2. tur ikinci maçında bugün Gaziantep Büyükşehir’e konuk oluyor. 18.30’da başlayacak maçı ekibimiz kazanırsa Beko Basketbol Ligine yükselen taraf olacak.
Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin, Hava Hastanesi’ne taşınması konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Bakan Davutoğlu devreye girerek, Milli Savunma Bakanı Yılmaz ile görüştü.
Süper Lig şansını sürdüren yeşil-beyazlılar hazırlıklarına Avanos kampıyla devam ediyor. Ekibimizde moraller yerinde.
Kredi kartınız kayıp mı oldu, kartınızın kopyalanma tehlikesi mi var, kartınızı çeşitli nedenlerle kullanamıyor musunuz? Tüm bu sorunlar nedeni ile kredi kartınızı yeniletmek istiyorsanız bu size 10 TL'ye patlayacak.
21 Mayıs'ta Avusturya'da kampa girecek ve 5 hazırlık maçı yapacak olan A Milli Takım aday kadrosu açıklandı. İşte aday kadro.
Konyaspor’un başarılı defans oyuncusu Ümit Milli takım aday kadrosuna çağrıldı.
Konya'da, Gençlik Haftası kutlamaları gençlik yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.
Konya’nın Kulu ilçesinde, işyeri yanan esnafa, Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından maddi yardımda bulunuldu.
Karatay Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde yürüttüğü temizlik çalışmalarının yanı sıra baharın gelmesiyle de ilaçlama çalışmalarına başladı.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Bakan Binali Yıldırım’a yönelttiği soru önergesiyle Beyşehir Gölü’ne alınan Kubadabad isimli geminin, seçim öncesi şov amaçlı alındığını ve gemiyle ilgili usulsüzlük iddialarının olduğunu öne sürdü.
Spor Genel Müdürlüğünün başlattığı projeyle bisiklet kullanımının arttırılması planlanıyor. Proje kapsamında ilk etkinlik yapıldı.
Konyasporlular Derneği Başkanı Ekrem Coşkun ilk iki şansının kaçmasına üzüldüklerini ancak Süper Lig bileti almak için bir şansları daha olduğunu belirterek, 'İşimiz zor ama neden olmasın' dedi.
Atıcılık skeet eleme müsabakaları Saraçoğlu Atış Poligonu’nda yapıldı.
Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Halı Saha Turnuvası oynanan final maçı ve ardından düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.
Türkiye turuna damga vuran Torku Şeker bisiklet takımı Azerbaycan’da düzenlenen turda da öne çıkmayı başardı. Yeşil-beyazlılar, Ukraynalı pedalı Yuriy Metlushenko ile harikalar yaratıyor.
Özel Konya Anıt Hastanesi, kadrosuna katılan yeni uzman doktoru ile Ortopedi bölümünde yeni bir döneme başlangıç yaptı.
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Konya İl Temsilcisi Latif Selvi, hükümetin toplu sözleşme görüşmelerinde teklif ettiği maaş zammı oranına tepki gösterdi.
Konya'nın Ilgın İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Konyapsor Kulübü Basın Sözcüsü Güven Öten, play-off'ta güzel müsabakaların olacağına inandıklarını, sonuç ne olursa olsun Konyaspor'un alkışı hak ettiğini belirtti.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından '3.Hemşirelik Gecesi' düzenlendi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.
Konya’nın Ereğli İlçesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı, Gençlik Yürüyüşü ile başladı.
Seydişehir Belediyesi Meclis toplantısında, parklara, Türk İslam Devleti’nin en büyüklerinden olan Büyük Selçuklu Devleti ve Anadolu Selçuklu Devleti’nin Sultan ve Beylerinin isimlerini verme kararı aldı.
Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Türkiye’de Bilimsel Eczacılık eğitiminin başlamasının 173. Yıl Dönümü dolayısıyla Belediye Meclis Üyesi Eczacı Azize Harmanyeri’nin şahsında tüm eczacıların '14 Mayıs Eczacılık Günü'nü kutladı.
Kategoriler : KonyaGüncelAsayişSiyasetSpor Yazarlar
BölgeEkonomiDünyaSağlıkKültür Sanat
Hakkında : Künye-İletişim İlan&Reklam Okur & Şikayet Hattı Gizlilik
RSS Mobil İnsan
Kaynakları
Açık Görüş Okur Hattı Haber
Alarmı