Konya’nın vergi şampiyonları arasında yer alan ve şehre önemli katkılar sağlayan en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan plastik pencere ve kapı sektörünün önemli isimlerinden PAKPEN’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.
MEHMET TUZA KİMDİR?
İlk parasını beş-altı yaşlarında simit ve gazete satarak kazanır. 1958’de Konya’da sanat okulunun torna-tesfiye bölümünden mezun olunca daha çabuk para kazanabilmek için baba mesleği ‘çeşmecilik’ ile yola devam eder ama mesleğe başladığı ilk yıllarda daha çok tulumba tamir eder.1970 yılında askeri görevini tamamladıktan sonra ise bu defa yönü, Paksu isimli firmayla büyük firmaların inşaat malzemeleri temsilciliğini üstlenmek olur. Konya’da boy göstermeye başlayan sanayi tesisleri bir başka alan demektir Mehmet Tuza için.Bu yüzden Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yerini alan Tuza’nın bir sonraki büyük adımı ise 1987 yılında kurduğu Pakpen olur. PVC kapı pencere üretiminde günümüzün önemli markalarından Pakpen’i kurarken, oldukça zorlanır. Çünkü, ne fazla sermayesi vardır ne de üretim teknolojisi… Tüm zorluklara rağmen yola devam eder, çünkü onun tanımlarıyla, sanayicilik biraz da tutku, heyecan ve heves işidir.
Yunak İlçe Müftüsü Aydoğan, görevine başladı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95050 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78231 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71502 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
69751 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65743 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60671 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.