Konya
°C
Yeni Meram
01.02.2017 09:40

Konya için iki faydalı proje

Konya’da AMATEM’de tedavi gören madde bağımlılarının topluma kazandırılması projesine start verilirken, vatan için toprağa düşen şehitlerin aileleri için de 30 daire yapılacak

A+
A-
01.02.2017 09:40
01.02.2017 09:43
0
6564
ABONE OL
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi’ programı kapsamında yürütülen ‘Konya AMATEM’de Tedavi Gören Madde Bağımlılarının Topluma Kazandırılması’ projesinin tanıtımı yapıldı. Gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mehmet Koç, Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.  

KONYA’YA ÖNEMLİ PROJELER KAZANDIRILDI

‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi’ programı kapsamında yürütülen ‘Konya AMATEM’de Tedavi Gören Madde Bağımlılarının Topluma Kazandırılması’ projesinin tanıtım toplantısında konuşan Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, gerçekleştirilen projelere değinerek, “Konya Platformu olarak Konya’mızın sorunlarıyla ilgili çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalardan biraz söz etmek istiyorum. Şehrimizde bulunan koruyucu aileler ile ilgili gerçekleştirdiğimiz projemizde kimsesiz çocuklarımızın aileye olan ihtiyaçlarına dikkat çektik. Bu toplantımızdan sonra koruyucu aile talebi Konya’da 2 kat arttı. Yine hızlı trenin Konya’ya sağladığı faydalar ve Konya’nın marka şehir olması noktasında MEVKA ile birlikte iki proje yaptık. Bu çalışmamızın sonucunda ise Konya Tanıtım ve Eğitim Vakfı’nı (KOTEV) kurduk. Bir diğer çalışmamız ise Konya’da büyük bir eksik olan AMATEM’di. Konya’da madde bağımlılarının arttığını ve tedavi merkezinin olmadığını, bu tedaviyi alabilmek içinde hastaların Adana ve Ankara’ya gittiğini ve süreklilik arz etmediğini bundan dolayı tedavinin de yarım kaldığını öğrendik. Bununla ilgilide çalışma yaparak Konya İl Sağlık Müdürlüğü ile bir protokol yaptık. Konya’da olmayan AMATEM’İ fiziki şartları da yerine getirerek şehrimize kazandırdık” dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE EV MÜJDESİ

Konya AMATEM’de Tedavi Gören Madde Bağımlılarının Topluma Kazandırılması’ projesi hakkında bilgiler veren Çelik, “Hastanede tedavi gören madde bağımlısı kişilerin istihdamı ve topluma kazandırılması için bir proje geliştirdik. İnşallah bu proje ile madde bağımlısı kişileri yeniden topluma kazandıracağız. Bunun dışında yürüttüğümüz bir projemiz daha var. O da ‘Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor’ adlı bir proje. Şehitlerimizin emanetlerine nasıl sahip çıkabiliriz diye istişare toplantısı yaptık ve emanetlerimize birer ev hediye edebiliriz diye düşündük. Çalışmalarımıza başladık.  Selçuklu Belediyesi’nin de yardımıyla bir arsa temin ettik. 1 milyon TL’ye yakın bir para harcayarak arsamızı satın altık. Şuanda 30 dairelik projemiz gerçekleşecek. En kısa sürede 30 şehit ailemize ev hediye edeceğiz” dedi.  

BAŞKAN ÇELİK YETKİLİLERE SESLENDİ

Önemli bir konuya daha değinen Çelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu sırada çevre yoluyla ilgili projemiz vardı. Maalesef bizim en yoğun transit trafiğimiz Afyon yolu ile Adana yolu arasındadır. Fakat çevre yolu yapımına karaman yolundan başlandı. Yani transit trafiğinin en az olduğu yerden başlandı. Bunu da yetkililere duyurmak istiyorum. İvedilikle transit trafiğinin, şehir içi trafiğini aksatmaması için yoğun olan Afyon-Adana yolu arasının hızlı bir şekilde yapılması lazım.”

HEM TEORİK HEM DE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLECEK

‘Konya AMATEM’de Tedavi Gören Madde Bağımlılarının Topluma Kazandırılması’ projesi Koordinatörü Onur Sayar da, “ Projemiz, Konya AMATEM’de tedavi gören madde bağımlılarının topluma kazandırılması projesi. Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu veya istihdamının artırılması, iş gücü piyasalarına erişimlerinin kolaylaştırılması ve girişlerinin önündeki engellerin kaldırılması programı doğrultusunda yürütülmektedir. Projemizin genel amacı ise iş bulma ve istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla otelcilik ve restoran hizmetleri sektöründe teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek kursiyerleri kalifiye eleman olarak iş bulmamalarını kolaylaştırmak olarak nitelendirilebilir. Bunun yanı sıra kişisel eğitim destekleri, ailelerine ve kursiyerlere psikolojik destek, işveren eğitimleri, sosyal faaliyetler ve seminerler planlanacaktır. Projemizde Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası proje ortakları olarak yer almaktadır” diye konuştu. Kader EŞİYOK
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.