kapat

Konya Havuç Üretiminde Birinci Oldu

  • Giriş Tarihi: 12.10.2017 10:43
  • Güncelleme Tarihi: 10:56
Konya Havuç Üretiminde Birinci Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılında Konya'nın 46 bin 480 dekarda 336 bin 463 ton havuç üreterek Türkiye'nin toplam havuç üretiminin yüzde 60'ını karşılayarak Türkiye birincisi olduğunu açıkladı

Bahcivanlar Basim Sanayi A.S

Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılında Konya’nın 46 bin 480 dekarda 336 bin 463 ton havuç üreterek Türkiye’nin toplam havuç üretiminin yüzde 60’ını karşılayarak Türkiye birincisi olduğunu açıkladı

Konya 21 bin 700 dekar alanda 124 910 ton Havuç üretimiyle (%22,5) Ankara ve 20 bin 129 dekar alanda 59 bin 836 ton havuç üretimiyle (%10,8) Hatay ili izledi. Karaman ili ise bin 260 dekar alanda 3 bin 739 tonluk havuç üretimiyle toplam üretiminin %0,7’sini karşılayarak Türkiye 6’ncısı oldu

Havuç Üretimi 2016’da arttı

2015 yılında Konya ili 44 745 dekar alanda 310 295 ton havuç üretimi ile Türkiye’nin toplam havuç üretiminin %58’ini karşılayarak birinci sırada yer alırken, Konya’da 2016 yılında üretilen havuç miktarı 2015 yılına göre %8,4 arttı. 2015 yılında Konya ilini 127 750 ton (%23,9) havuç üretimi ile Ankara ili ve 64 413 ton havuç üretimi ile (%12) Hatay ili takip etti.

Türkiye’de 2015 yılında havuç ekilen alan 101 003 dekar iken 2016 yılında 101 080 dekar alana yükseldi. Üretilen havuç miktarı ise 2015 yılında 534 988 ton iken 2016 yılında %3,7 artarak 554 736 tona yükselmiştir.

2016 Yılında En Fazla Havuç Üretimi Yapılan 20 İl (Ton)

Konya 336.463, Ankara 124.910, Hatay 59.836, Denizli 10.876, Burdur 4.277, Karaman 3.739, Antalya 2.500, İzmir 1.311, Eskişehir 1.191, Diyarbakır 1.090, Balıkesir 1.029, Kahramanmaraş 810, Adıyaman 766, Kırklareli 624, Kütahya 557, Afyon 518, Bursa 383, Muğla 377, Uşak 305, Mersin 300.


ETİKETLER

> Yeni Meram >Konya > Konya Havuç Üretiminde Birinci Oldu
HABER YORUMLARI