Konya
°C
Yeni Meram
04.01.2016 23:20

Konya hava durumu! Konya'da kar yağışı devam edecek mi?

Konya'da 4 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Konya'da hava nasıl olacak? Konya'da bu hafta hava durumu nasıl bir seyir izleyecek sorularının cevapları haberimizde...

A+
A-
04.01.2016 23:20
0
9141
ABONE OL
Konya'da 4 Ocak Pazartesi öğle saatlerinde aniden bastıran kar yağışı etkili oldu. Konya'da etkili olan dondurucu soğukların ardından başlayan kar yağışı çok sürmedi, öğleden sonra etkisini kaybeden kar yağışı ile Konya'da kartpostallık görüntüler oluştu. Meteoroloji raporlarına göre yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve havaların soğumasıyla beraber bazı okullarda okullar tatil edildi. Trafikte de zor anlar yaşayan Konyalı sürücüleri trafik ekipleri kar lastiği veya zincir takmaları konusunda uyarıyor.

Konya merkez 5 Ocak Salı günü beklenen hava sıcaklıkları ise şöyle;

En yüksek sıcaklık : 7 derece En düşük sıcaklık : -2 derece 5 Ocak Salı günü Konya'da hava sıcaklıklarının 6 ila 10 derece artması bekleniyor. Güney yönlerden yer yer kuvvetli (39-61 km/saat) ve zaman zaman fırtına (62-74 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Konya'da beklenen hava : Çok bulutlu , yarın (Salı) karla karışık yağmur ve zamanla yağmurlu. konya-hava-durumu-konyada-kar-yagisi-devam-edecek-mi-2 Gündüz saatlerinde aniden bastıran kar ile Konya - Beyşehir yolu Akyokuş mevkisinde sürücülerin kar ile imtihanı bir hayli zor oldu. Yetkililerin uyarılarına rağmen zincir ya da kar lastiği olmayan sürücüler karlı yolda gitmekte zorlandı. Akyokuş mevkisinde yokuşu çıkamayan bazı araçlar yolda kaldı. konya-hava-durumu-konyada-kar-yagisi-devam-edecek-mi-3 Konya'nın şehirlerarası ulaşımı da kontrollü olarak sağlanıyor. Şehrin giriş noktalarında uygulama yapan Konya Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri sürücüleri uyarıyor. Yetkililer yola çıkmadan meteorolojinin tahmin raporlarının takip edilmesi ve gerekli önlem alınması gerektiği bilgilerini kaydetti. Konya merkez ve tüm ilçelerde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan " Buzlanma Engelleme Sistemi " hayata geçirildi. 28 ayrı noktada Acil Müdahale ekipleri bulunduğunu belirten Tahir Akyürek, müdahale gerektiren yerlerin 24 saat boyunca tuzlama, solüsyon, kar kürüme ve temizleme çalışmalarının yapıldığını dile getirdi. Buzlanma Engelleme Sistemi ilk olarak İstanbul Yolu Otogar kavşağı,  Beyşehir Yolu Tıp Fakültesi-Akyokuş hattında, Selçuklu Köprülü Kavşağı pilot güzergah olarak hizmete girdi. Öte yandan Konya'nın Kulu ilçesine de yılın ilk karı yağdı. Kulu'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Kulu Makas Kavşağı, Kulu'daki kar yağışının etkisiyle maddi yaralanmalı kazalar meydana geldi. Buzlanma olabileceği nedeniyle bu noktalarda sürücülerin dikkatli olması gerektiği bilgilerini aktaran yetkililer, sürücülerin zincir takmadan trafiğe çıkmaması gerektiğini vurguladı.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.