Konya
°C
Yeni Meram
23.11.2015 14:17

Kış başlıyor aracınızı hazırladınız mı?

"Sürücülerimiz araçlarının bakımını yaptırarak, kış lastiklerini takmalı, eksiklerini gidermeliler."

A+
A-
23.11.2015 14:17
0
3944
ABONE OL
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, havaların ülke genelinde soğuması ve yaklaşan kış mevsimi nedeniyle sürücüleri uyararak, "Kış mevsimi başlıyor. Bu sene hazırlıksız yakalanmayın. Sürücülerimiz araçlarının bakımını yaptırarak, kış lastiklerini takmalı, eksiklerini gidermeliler" ifadesini kullandı.
Apaydın, yazılı açıklamasında, 1 Aralık'ta başlayacak kış lastiği zorunlu uygulamasına uymayanlara yılbaşına kadar 571 lira, 1 Ocak 2016'dan itibaren 602 lira ceza uygulanacağını hatırlattı.
Bu zorunluluğun yalnızca ticari araçlar için geçerli olduğuna dikkati çeken Apaydın, "Özel araçların da kış lastiği takması hem kendileri adına hem de karşı yönden gelen sürücüler adına güvenli olacaktır. Çünkü ticari araçlar kaza yapar, özel araçlar kaza yapmaz diye bir kural yoktur" değerlendirmesinde bulundu.
Araçlarda kışlık bakımın önemine de değinen Apaydın, şöyle devam etti:
"Havaların soğumasıyla bazı bölgelerimizde kış yüzünü göstermeye başladı. Uzun ve yorucu bir kış bizi beklemektedir. Kışın olan kazalarda, yollardaki buzlanma, aracımızı yolun durumuna göre kullanmamak ve kış koşullarına göre araçlarımızı hazırlamamak gibi sebepler öne çıkıyor.
Bunun için aracımızın lastiğinden, zincirine kontrol edilmeli, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere ise antifriz bir an önce konulmalıdır. Balatalar, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek araçlarımızı kışa hazır hale getirmeliyiz."
Kış lastiği kullanılması durumunda aracın yolu daha iyi kavrayacağını, kısa mesafede durabileceğini ve güvenilir bir şekilde hızlanacağını belirten Apaydın, dişleri aşınmış bir lastikle kışa girmenin büyük tehlikeleri de beraberinde getireceğine işaret etti.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.