Konya
°C
Yeni Meram
26.08.2017 10:03

KHK’dan 3 bin mahkûm için tahliye sürprizi çıktı

Çıkarılan son Kanun Hükmünde Kararname ile 3 bin mahkumun tahliye olması bekleniyor... Düzenlemede dikkat çeken bir ayrıntı var:Cumhurbaşkanı'nın onayıyla mahkum takası yapılabilecek.

A+
A-
26.08.2017 10:03
26.08.2017 10:05
0
6858
ABONE OL
Çıkarılan son Kanun Hükmünde Kararname ile 3 bin mahkumun tahliye olması bekleniyor... Düzenlemede dikkat çeken bir ayrıntı var:Cumhurbaşkanı'nın onayıyla mahkum takası yapılabilecek. Son KHK’da, kapalı cezaevindeki hükümlülerin disiplin cezalarına ilişkin düzenlemeyle 10 bin hükümlü kapalıdan açık cezaevine ayrılacak. Bunların 3 bini denetimli serbestlik kapsamında hemen tahliye olacak. Düzenleme terör, darbe ve cinsel suçları kapsamıyor. OHAL kapsamında çıkartılan yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yargıda çok önemli düzenlemeler yapıldı.

MAHKUMLAR TAKAS EDİLEBİLECEK

Düzenlemelerde yabancı mahkûm takası ve mahkûma disiplin cezası affı öne çıktı. Takas maddesine göre Türk vatandaşları hariç olmak üzere tutuklu veya hükümlüler ırkı, etnik kökeni, dini, vatandaşlığı nedeniyle cezalandırılmayacağı, işkenceye maruz kalmayacağı gibi güvenceler bulunması kaydıyla milli güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde Dışişleri Bakanı’nın talebi, Adalet Bakanı’nın teklifi ve Cumhurbaşkanı’nın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilecek veya başka bir ülkede tutuklu ya da hükümlü bulunanlar ile takas edilebilecek.

3 BİN MAHKUM TAHLİYE EDİLECEK

Mahkûmlara ilişkin madde ise kapalı cezaevindeki hükümlülerin infaz edilen disiplin cezalarının kaldırılması için aranan süre koşulunu, 1 Ağustos 2017’den önceki eylemleriyle sınırlı olmak üzere kaldırıyor. Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre bu düzenleme ile yaklaşık 10 bin hükümlü kapalıdan açık cezaevine ayrılacak. Bunların 3 bini denetimli serbestlik kapsamında hemen tahliye olacak. Terör, darbe ve cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan hükümlüler düzenlemeden faydalanamayacak.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.