Konya
°C
Yeni Meram
25.10.2015 13:10

Kazlar lezzet düşkünleri için besiye alındı

Kars'ın lezzetiyle bilinen kazları, kesim dönemi olan kış mevsimi öncesi özel besiye alındı.

A+
A-
25.10.2015 13:10
0
5382
ABONE OL
Kars'ın lezzetiyle bilinen kazları, kesim dönemi olan kış mevsimi öncesi özel besiye alındı. Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin merkezi konumundaki Kars'ta, çiftlikler yeni sezona hazırlanıyor. Bahardan bu yana meralarda beslenen kaz sürüleri, ekim ayının gelmesiyle besiye çekildi. Sarıkamış ilçesindeki kaz besicilerinden Mücahit Reçber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kaz yetiştiriciliği bakımından verimli bir dönem yaşadıklarını belirtti. En ucuzu 100 lira Kars'ta kış turizminin gelişmeye başlamasıyla özellikle otellerden yoğun talep aldıklarını belirten Reçber, "Kış mevsiminde otelleri dolduran yerli ve yabancı turistlerin sofralarını kaz eti süslüyor. Biz de beslediğimiz kazları, otel işletmecilerine satarak gelir elde ediyoruz. Yetiştirdiğimiz kazlar, büyüklüğüne göre 100 ile 140 lira arasında alıcı buluyor" dedi.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.