Konya
°C
Yeni Meram
09.05.2021 00:00

Başkan Hasan Kılca’dan Dünya Çölyak Günü mesajı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “9 Mayıs Dünya Çölyak Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karatay Belediyesi olarak Çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşların glutensiz ürünlere daha kolay ulaşabilmesi amacıyla 2019’da glutensiz ekmek ve glutensiz unlu mamul üretim ile satışına yönelik projelerini hayata geçirdiklerini hatırlatan başkan Kılca, “Günde 10 bin, ayda da 300 bin adet glutensiz ekmek ile glutensiz unlu mamul üretimi gerçekleştiriyoruz. Konya’mız ile birlikte 12 ilimize bu ürünlerimiz göndererek Çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz” dedi.

A+
A-
09.05.2021 00:00
09.05.2021 17:01
0
1114
ABONE OL

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tahılların içerisinde yer alan glüten proteinin neden olduğu bir sindirim sistemi rahatsızlığı olan Çölyak hastalığına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla belirlenen “9 Mayıs Dünya Çölyak Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Hasan Kılca’nın “9 Mayıs Dünya Çölyak Günü” mesajı şöyle: “Çölyak, genetik bir hastalık ve bireylerin yaşamının herhangi bir bölümünde ortaya çıkabiliyor. Bu rahatsızlığı bulunan kardeşlerimiz, çok hassas bir diyet programıyla yaşamlarını devam ettirmek ve glütensiz, düşük proteinli gıdalar tüketmek zorundalar. Karatay Belediyesi olarak bizler de hastalarımızın glütensiz ürünlere ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 2019’da glutensiz ekmek üretimine başladık. Çünkü bu 2019 yılına kadar Konya’mızda glutensiz ekmek üretimi mevcut değildi. Bugün itibariyle Karatay Halk Ekmek Fabrikamızda glutensiz ekmek üretimimiz aralıksız bir şekilde devam ediyor. Günlük 10 bin, aylık olarak da 300 bin adetinde bir üretimimiz var. Konya’nın yanı sıra Antalya, Sivas, Çorum, Bursa, Elazığ, Samsun, Niğde, Aksaray, Karaman, Afyon ve Mersin’e yani toplamda 12 ilimize glutensiz ekmek ile glutensiz unlu mamullerimizi ulaştırıyoruz. Glutensiz unla yapılan 60 gramlık ekmeklerimiz, hijyenik bir şekilde poşetlenerek kurduğumuz Glutensiz Ekmek Büfelerimizde satışa sunuluyor. Glutensiz ekmeğin yanı sıra pasta kurabiye ve simit gibi ürünlerin de üretim ve satışı yapılıyor. Karatay Belediyesi olarak Çölyak hastalarımızın ve ailelerinin yanında yer alıp onlara destek olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nü kutluyorum.”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.