Konya
°C
Yeni Meram

Kakule

Kakule - Diyetisyen Serpil Parlak - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.06.2016 05:55
0
4710
ABONE OL
kakule Son zamanlarda ismini fazlasıyla duyduğunuz özellikle Sindirim sistemi üzerine etkisi ile dikkat çeken KAKULE’den bahsetmek istiyorum. Ağız kokusunu azaltıcı özelliği ile bilinen özellikle Ramazan ayı boyunca fazlasıyla tüketilen bir tohumdur. kakule-2 Kakule hazmı kolaylaştırıcı etkisi ile diyet listelerinde yer almaktadır. Fakat; Zayıflamak isteyen kişilerin iştahı arttırabildiği için kakule’yi Beslenme ve Diyet Uzmanına (Diyetisyen) danışarak kontrollü kullanmalıdır. kakule-3 Mide kramplarını giderici özelliğiyle bilinen kakule, Sindirim sistemi ve karaciğer sağlığı için en ideali formu çay olarak içilmesidir. kakule-4 Kakule, içeriğindeki antioksidanlar ile bağışıklığı güçlendirici ayrıca; hafızayı güçlendirici özelliği ile ön plana çıkmaktır. kakule-5 Çorbalara, baklagillere çok yakışan kakule, yemeğe piştikten sonra atılmalıdır. Tercihen; bir tatlı kaşığı kakule tohumu sıcak suda 5 dakika demlenerek, yemeklerden sonra tüketilebilir. İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.  

Sağlık Dolu Günler Dilerim

Diyetisyen Serpil Parlak

SU Sağlıklı Yaşam Kliniği

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.